Nu zeker: Sarah (29) vergiftigd in Pulobar

METHANOL GEVONDEN IN FLES WODKA VAN IZEGEMSE POP-UP

De vriend van slachtoffer Sarah Palaisy, Diego Justin, snelde gisteren meteen naar Pulobar om verhaal te halen.
Hans Verbeke De vriend van slachtoffer Sarah Palaisy, Diego Justin, snelde gisteren meteen naar Pulobar om verhaal te halen.
De politie heeft de pop-up Pulobar gisteren onmiddellijk gesloten toen bekend raakte dat er methanol werd gevonden in een van de flessen wodka die eerder in beslag werden genomen. Het was een dosis methanol die de 29-jarige Sarah Palaisy op 5 juni fataal werd na een nachtje stappen.

Het nieuws kwam gisteravond even snel als verrassend: er werd een hoeveelheid methanol gevonden in een fles wodka die anderhalve week geleden in beslag werd genomen in de bijzonder populaire pop-upbar 'Pulobar' in Izegem. Het was methanol die de 29-jarige Sarah Palaisy op maandag 5 juni in het ziekenhuis fataal werd. De vrouw uit Diksmuide had vier dagen daarvoor samen met haar partner en enkele vrienden stevig de bloemetjes buitengezet. Het gezelschap was urenlang in de pop-upbar langs de Ambachtenstraat blijven hangen.

Volksgezondheid

Op vraag van de onderzoeksrechter liet de Izegemse burgemeester Bert Maertens (N-VA) gisteren de Pulobar onmiddellijk sluiten. Dat gebeurde rond 18 uur. De weinige bezoekers die toen al aanwezig waren, werden vriendelijk verzocht te vertrekken. "De volksgezondheid komt in het gedrang, ik heb geen andere keuze", zegt Maertens. "We kunnen het ons niet permitteren dat er nog meer slachtoffers vallen."

Speurders nemen foto's in de pop-up.
Hans Verbeke Speurders nemen foto's in de pop-up.

Camera's

Toen Diego Justin, de vriend van slachtoffer Sarah Palaisy, het nieuws hoorde, repte hij zich meteen ter plaatse. "Ik wist het", fulmineerde de man. "Hoe meer ik zelf links en rechts informatie probeerde in te winnen, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat Sarah vergiftigd werd in de Pulobar. Beelden van de bewakingscamera's in de pop-up konden misschien meer duidelijkheid brengen. Die camera's moeten ook enkele dure sportwagens in de volledig afgesloten zomerbar in de gaten houden. Maar ook aan de achterzijde van de bar hangen camera's. Toen ik naar de beelden vroeg, beweerde de eigenaar staalhard dat die bewuste avond het bewakingssysteem was uitgevallen. Daar geloofde ik geen snars van", zegt Diego. "Het bedrijf Skyline, dat instaat voor het systeem, heeft een onberispelijke reputatie. Ook de zaakvoerder van de autohandel die er zijn exclusieve wagens heeft geëtaleerd, kan niet geloven dat er geen beelden zijn."

Gerechtigheid

De recherche heeft gisteravond met man en macht de bar doorzocht, en opnieuw werd alcohol in beslag genomen. "Hoe de vork nu precies in de steel zit, weten we nog altijd niet. Maar voor mij is het ongelooflijk belangrijk dat ik weet waar het kwaad geschied is", zegt Diego. "Ik wil gerechtigheid. Hopelijk vinden de speurders nu een concreet spoor naar de daders. Daar hebben Sarah, ikzelf, haar familie en honderden vrienden recht op."


De speurders hopen nu uit te klaren wie de methanol in de wodka heeft gedaan en waarom. "Mij maakt niet uit wie het is", zegt Diego. "Zolang de schuldigen gestraft worden."

Het artikel dat verscheen na de dood van Sarah Palaisy, die op 5 juni overleed aan een overdosis methanol.
hln Het artikel dat verscheen na de dood van Sarah Palaisy, die op 5 juni overleed aan een overdosis methanol.

"Gruwelijke en laffe feiten"

Inmiddels hebben de uitbaters van de Pulobar gereageerd op de zaak.

"Vooreerst willen wij nogmaals ons medeleven betuigen aan de familie, kenissen en vrienden van Sarah", laten zij weten.

"Over de wijze waarop Sarah vergiftigd werd en hoe de methanol in onze drank terecht gekomen is, tasten wij voorlopig volledig in het duister. Wij, als organisatoren, en onze crew verlenen onze volledige medewerking aan alle betrokken instanties om het lopende onderzoek zo vlot mogelijk te laten verlopen teneinde de dader van deze gruwelijke en laffe feiten te vinden".

"Vanzelfsprekend respecteren wij de beslissing van de burgemeester om Pulobar momenteel te sluiten.
Indien u beschikt over beelden van donderdagavond 1 juni, gelieve deze door te spelen aan de politiediensten. Alle info kan helpen om het onderzoek vooruit te helpen".

"Ten slotte willen wij ook iedereen bedanken voor de steunbetuigingen aan de familie van Sarah, alsook de mensen die geloven in onze onschuld".