Nieuwe locatie containerpark niet evident

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN IZEGEM

Volgens sommigen ligt het containerpark niet ideaal en zou het beter verhuizen. De vraag is dan echter, naar waar?
Foto Couvreur Volgens sommigen ligt het containerpark niet ideaal en zou het beter verhuizen. De vraag is dan echter, naar waar?
Het containerpark in de Lodewijk de Raetlaan ligt volgens sommigen niet optimaal omdat er bij grote drukte lange files staan op die verkeersader. Er is veel zwaar verkeer en in- en uitrijden is niet altijd evident. Tijd dus om het containerpark te verhuizen?

"We moeten het containerpark verhuizen", vindt Geert Leenknecht (Open Vld). "De aanrijroute is te kort en onveilig. Een ruimer containerpark is aangenamer voor iedereen en kan helpen in de strijd tegen sluikstorten." Een andere locatie hebben de liberalen niet in gedachten. "De beste optie zou zijn om het park te verplaatsen, maar naar waar?", erkent ook Ann Van Essche (CD&V). "De zoektocht naar een nieuwe locatie vereist een grondige studie. Misschien komen oude industrieterreinen hiervoor in aanmerking. De ruimte die vrijkomt zou kunnen ingenomen worden door een vrachtwagenparking."


Balder Clarys (Groen-ViZie): "Er is geen geschikt alternatief, maar dit betekent niet dat we niet moeten blijven zoeken."

Openingsuren

N-VA vindt een verhuis geen must. "Sinds de invoering van een maximaal aantal gratis beurten is de wachtrij aan het containerpark al flink verminderd", vindt Bert Maertens (N-VA). "Net als de files in de straat, al kan het op piekmomenten nog druk zijn. Als we het containerpark kunnen verhuizen, met een aanrijroute op het terrein zelf, moeten we dit zeker bekijken." Dat vindt ook sp.a. "Ruimere openingsuren in drukkere periodes kunnen een oplossing zijn om de files te beperken", vindt Justine Hollevoet.

Groenafvalzakken

"Het gebruik van groenafvalzakken heeft ook de toestroom naar het containerpark doen dalen", zegt Kurt Grymonprez (STIP). "Naast maatregelen om de situatie te verbeteren, moeten we toch blijven zoeken naar een betere locatie."


Vlaams Belang vindt de huidige locatie goed. "Wel hebben we aandacht voor de onveilige situatie bij druk bezoek. We kunnen uitkijken naar een andere in- en/of uitweg die meer waarborgen biedt naar verkeersveiligheid toe." (VDI)