Nieuwe kunstgrasvelden gebruiken rubber

Het nieuwe kunstgrasveld van KFC Mandel United Izegem.
VDI Het nieuwe kunstgrasveld van KFC Mandel United Izegem.
De twee extra kunstgrasvelden die de stad tegen januari 2020 wil plaatsen, zullen rubber als ondergrond gebruiken. Eerder vroeg oppositiepartij Groen of de stad wou overwegen kurk als vuller te gebruiken omdat dit duurzamer en milieuvriendelijker zou zijn. 

Sportschepen Lothar Feys beloofde beide pistes te onderzoeken, maar zei toen al dat zowel rubber als kurk voor- en nadelen hebben. Het is dus uiteindelijk rubber geworden. De velden krijgen dezelfde afmeting als het eerste kunstgrasveld dat al aan het stadion ligt. De kostprijs voor beide velden wordt geraamd op 803.232 euro. Het ene kunstgrasveld komt op het hoofdterrein van voetbalclub VV Emelgem-Kachtem, het andere op het sportdomein Krekel-Zuid. Daar ligt al één kunstgrasveld.

Groen is niet tevreden. “Kurk is blijkbaar geen optie bij het aanleggen voor deze kunstgrasvelden”, zegt Balder Clarys. “ Deze meerderheid zegt duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen, maar dit zien we niet terug in deze beslissing.”

Oppositiepartij STiP vraagt zich af of het loopparcours voor de vrije sporters zou wegvallen met de komst van het kunstgrasveld op Krekel-Zuid. Schepen Lothar Feys belooft navraag te doen. De kunstgrasvelden zijn op aanvraag beschikbaar voor alle sportievelingen en niet alleen de voetbalclubs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.