Na undercoverbeelden van Animal Rights: Proces gestart tegen zaakvoerder van slachthuis Verbist

Op de rechtbank van Ieper werd de zaak tegen het slachthuis Verbist ingeleid.
Henk Deleu Op de rechtbank van Ieper werd de zaak tegen het slachthuis Verbist ingeleid.
Op de rechtbank van Ieper werd het proces ingeleid tegen slachthuis Verbist in Izegem. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een undercoverreportage wanpraktijken bloot in het slachthuis. De beklaagden moeten zich verantwoorden voor inbreuken op dierenwelzijn.  

Twee jaar geleden pakte Animal Rights uit met undercoverbeelden waarop te zien was hoe medewerkers van het slachthuis runderen mishandelden. Ze slaan de dieren en dienen elektrische schokken toe. Het FAVV stelde daarnaast ook inbreuken vast op hygiëne. 

Animal Rights stelt zich burgerlijke partij in de zaak. “We willen eigenlijk dat het slachthuis gesloten blijft”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “En dat de daders en het slachthuis worden vervolgd voor wat ze hebben gedaan. We hopen op zware geldboetes en een verbod op het openhouden van slachthuizen.” 

In het slachthuis van Izegem werkten meer dan 100 mensen. Het is ondertussen nog altijd gesloten. Op de rechtbank van Ieper, die in West-Vlaanderen zaken tegen dierenmishandeling behandeld, werd een kalender opgesteld om alle partijen de tijd te geven hun standpunt aan elkaar kenbaar te maken. De eigenlijke start van de zaak volgt in maart volgend jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.