Na stunt aan het Vlaams parlement: bestel zelf je bierbakkenmuur bij brouwerij Van Honsebrouck

De bierbakkenmuur aan het parlement bestond uit driehonderd bakken en woog een ton. Er was een vorklift nodig om die te plaatsen.
MC De bierbakkenmuur aan het parlement bestond uit driehonderd bakken en woog een ton. Er was een vorklift nodig om die te plaatsen.
Brouwerij Van Honsebrouck stuntte deze morgen door tientallen bakken Filou-bier voor de deur van het Vlaams parlement te plaatsen. Met de actie wil ze de ‘pasgehuwde’ regering een poets bakken, zoals vrienden wel vaker doen bij pas getrouwde koppeltjes. Achterliggende gedachte was echter promo maken dat mensen voortaan een eigen bierbakkenmuur kunnen bestellen.

De bierbakkenmuur aan het parlement bestond uit driehonderd bakken en woog een ton. ‘Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord, daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd met jullie Vlaamse huwelijk N-VA, CD&V en Open VLD’, stond er te lezen op de muur. De politie kreeg weet van de stunt en vormde een eigen muurtje rond de bakkenmuur. De initiatiefnemers, die de muur er rond 6 uur hadden geplaatst, kwamen de muur daarop weer afbreken. Zo konden de parlementariërs na een korte, maar krachtige huwelijksstreek aan hun gezamelijke levenstocht beginnen.

Strekenbier

Gelijktijdig met de stunt lanceert de brouwerij ook de website www.belgischstrekenbier.be. “Een online platform waarop iedereen een gepersonaliseerde strekenmuur kan bestellen voor trouwende, jarige of afstuderende vrienden en familie”, vertelt zaakvoerder Xavier Van Honsebrouck. “In deze soms verzuurde tijden willen we de mensen aansporen de filou in zichzelf weer wat meer naar boven te halen. Hier en daar wat humor of goedbedoelde plagerij, daar is nog nooit iemand dood van gegaan”, knipoogt Xavier.

Iedereen kan een bierbakkenmuur bestellen en die dan zelf plaatsen. “Een lege bak kost 2,10 euro. Het geld van het leeggoed is dan voor de trouwers”, besluit Frederic Boulez van de brouwerij.

‘Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord, daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd met jullie Vlaamse huwelijk N-VA, CD&V en Open VLD’, stond er te lezen op de muur.
MC ‘Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord, daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd met jullie Vlaamse huwelijk N-VA, CD&V en Open VLD’, stond er te lezen op de muur.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.