Na 7 jaar nieuwe supermarkt in centrum

PROXY DELHAIZE OP GROTE MARKT OPENT VANDAAG DEUREN

Valerie en Steven baten vanaf vandaag de Proxy Delhaize op de Grote Markt uit.
VDI Valerie en Steven baten vanaf vandaag de Proxy Delhaize op de Grote Markt uit.
Er opent vandaag, zeven jaar na het verdwijnen van de GB Express, een Proxy Delhaize op de Grote Markt. De Roeselaarse Valerie Snick (38) en haar man Steven Houttekiet (42) baten in winkelcentrum K in Kortrijk al een Proxy Delhaize uit en zijn dus niet aan hun proefstuk toe. De stad is alvast verheugd over het versterkte aanbod. "Door hen komt er immers straks ook een andere grote speler in de Marktstraat", zegt economieschepen Tom Verbeke (N-VA).

De Miblo in de Marktstraat was 46 jaar lang een van de superettes waar mensen uit het centrum hun inkopen konden doen, maar die hield er in 2008 mee op. Even was er nog een GB Express op dezelfde plaats, maar daar kwam in 2010 ook een eind aan. Gaan we nog verder terug in de tijd, dan was er de Unic-supermarkt op de Grote Markt, maar die stopte al in 1997. Symbolisch genoeg gaat vandaag op diezelfde locatie een nieuwe supermarkt open. Valerie Snick en haar man Steven openen er een Proxy Delhaize.


"Dat verleden vergeten we niet, want in de winkel hangt een uitvergrote foto van de voormalige Unic", vertelt Valerie, die ooit als jobstudent bij AD Delhaize in Adinkerke begon. "Daar heb ik mezelf tot gerante opgewerkt", gaat ze verder. "Later kwam ook mijn man er werken. Ondertussen baten we al zeven jaar de Proxy Delhaize in winkelcentrum K in Kortrijk uit. We waren al langer op zoek naar een tweede vestiging, waar we iets opener zouden kunnen werken. Via de media wisten we dat er in Izegem nood was aan een supermarkt op deze locatie en dus zijn we een zoektocht gestart. Toen we hoorden dat Blokker hier wegging, hebben we onze kans gewaagd. We zijn blij dat de stad ons verzoek meteen omarmd heeft en al het nodige gedaan heeft om ons hier welkom te heten."

Stadsmens

De nieuwe supermarkt beschikt over 700 vierkante winkelruimte en is toegespitst op de noden van de stadsmens.


"De mensen vinden hier alles voor hun dagelijkse boodschappen, maar we volgen wel het concept van de buurtwinkel. Je kan hier perfect met twee of drie zakken inkopen doen en genoeg meenemen. Voor de deur is er parking en straks komt er in de Marktstraat een parkeerhaven bij. Maar ook te voet kan je hier perfect je inkopen doen. De eerste drie maanden blijf ik hier paraat en kan ik rekenen op de hulp van zeven personeelsleden."

Sneeuwbaleffect

Toch is Proxy Delhaize niet de enige voedingszaak in het centrum. Superette 't Zandbergske in de Roeselaarsestraat is al meer dan 90 jaar een vaste waarde. "Dat is zo, maar er is zeker ruimte voor twee goed uitgebouwde en gerunde voedingszaken in het centrum", vertelt economieschepen Tom Verbeke (N-VA). "Dit nieuwe initiatief verdient alle lof, want vandaag de dag is het niet gemakkelijk om als ondernemer een dergelijke zaak op te starten. Heel sterk dat ze daarin geslaagd zijn. Er is ook sprake van een sneeuwbaleffect. Ik kan nog niet zeggen om wie het gaat, maar er is een grote groep die niet in de voedingssector zit, die net omdat Proxy Delhaize zich hier vestigt, met een nieuw concept in de Marktstraat zal komen. Binnenkort komen ze daar zelf mee naar buiten. Later dit jaar volgt dan de heraanleg van de Marktstraat en hopelijk brengt ook dat weer nieuwe zaken met zich mee."


De Proxy Delhaize is elke dag, behalve zondag en op maandagvoormiddag, open van 8 tot 19 uur.