Museum Eperon d’Or krijgt erkenning als inclusieve onderneming

De erkenning als inclusieve onderneming van Eperon d'Or.
RV De erkenning als inclusieve onderneming van Eperon d'Or.
Tijdens een officieel moment in Waregem heeft het Sterpunt Inclusief Ondernemen een referentiebewijs als inclusieve onderneming geschonken aan stadsmuseum Eperon d’Or.

“We hebben vorig jaar een werkzoekende in het museum ingeschakeld in samenwerking met een werkplekarchitect waardoor het museum die erkenning krijgt”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert.

“Het museum is daarmee de eerste stadsdienst die zo’n erkenning krijgt”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “De referentiebewijzen kaderen ook in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties in de strijd tegen armoede, het bekomen van eerlijk werk en economische groei, kwaliteitsonderwijs en om de ongelijkheid te verminderen.”

De werkplekarchitecten beloonden in 2018 meer dan 1.400 bedrijven in Vlaanderen en Brussel met zo’n referentiebewijs.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.