Minerva, eerste autohandelszone van West-Vlaanderen

De familie Dochy aan de garage in de nieuwe autohandelszone.
VDI De familie Dochy aan de garage in de nieuwe autohandelszone.
De nieuwe autohandelszone Minerva is geopend. Het is het eerste bedrijventerrein in West-Vlaanderen dat zich focust op de autosector.

Het terrein is een samenwerking tussen de West-Vlaamse Intercommunale en de stad Izegem en bevindt zich naast de Rijksweg, in een zijstraat van de Ambachtenstraat die voortaan Minervastraat heet.


"Het gaat om een terrein van 4,7 hectare met plaats voor zeven percelen voor bedrijven uit de autosector", weet directeur Geert Sanders van de WVI. "De vele autobedrijven langs steenwegen zijn niet ideaal gelegen en hebben vaak een groezelig imago. Daarom opteren we ervoor om op deze zone kwalitatieve bedrijven te groeperen. Hier hebben ze een gunstige commerciële ligging, vlak bij winkelcomplex Frunpark en Top Interieur. Met dit terrein willen we autobedrijven de kans geven zich te vestigen op een aantrekkelijke plaats, waar handel nog expliciet mogelijk is." De zone dankt zijn naam aan Minerva, het legendarische eerste Belgische automerk. Bedrijven die er zich willen vestigen, moeten CO2-neutraal gebouwd worden en dus gebruik maken van groene energie. Bij de eerste bedrijven die er zich vestigen, zit Garage Dochy, die vanuit de binnenstad naar de rand verhuisde. "Hier was er plaats om uit te breiden en dus onze toekomst te verzekeren", aldus zaakvoerder Steven Dochy. Andere bedrijven zijn kampeerwagenverdeler Campirama, SJ's Garage, Banden Casier en Autobedrijf Verfaillie/ Kart-Events. (VDI)