Man riskeert celstraf voor aanranding op werkvloer

Een 49-jarige Roemeense man uit Izegem ontkent dat hij als werknemer bij de ondertussen failliete firma Sanitair Rigole uit Kuurne een vrouwelijke collega aanrandde. Attila B. moest zich gisteren voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden en riskeert zes maanden celstraf of een werkstraf van 70 uur. Volgens het openbaar ministerie maakte de Roemeen een maand lang avances en betastte hij haar onder meer aan de borsten. Volgens de man gebeurden de aanrakingen met haar toestemming, maar wisten ze beiden dat het eigenlijk niet mocht. Het slachtoffer is immers lesbisch en hij is gehuwd in Roemenië.


Halfweg maart vorig jaar diende de vrouw uiteindelijk toch een klacht in. Ze meldde de avances ook aan de werfleider, maar vond een overplaatsing naar een andere ploeg niet nodig.


"We hadden een goede relatie. Ik had niet de indruk dat ik haar tot iets dwong. We dronken uit dezelfde koffietas. Ik hielp haar tijdens het weekend zelfs met verbouwen", aldus Attila B. Hij vroeg de vrijspraak. Vonnis op 15 mei. (LSI)