Man (31) riskeert 17 maanden cel voor slagen

Een 31-jarige man uit Izegem riskeert in totaal 17 maanden gevangenisstraf voor verschillende feiten van opzettelijke slagen en verwondingen.


Eén man sloeg hij op 10 mei op de markt in Izegem naar eigen zeggen omdat hij vroeger toekeek hoe zijn nonkel hem misbruikte als kind. "Dat is totaal uit de lucht gegrepen", klonk het bij de burgerlijke partij. Het slachtoffer was door de klap negen dagen arbeidsongeschikt. Dimitri D. gaf op 1 december ook een andere man aan zijn voordeur een pak slaag na een dispuut over geld. Ook op 26 juli takelde de Izegemnaar een vrouw zwaar toe. "Ze had de man leren kennen op café en had medelijden met hem", vertelt haar advocaat.


"Ze bood hem af en toe onderdak. Toen ze de deur niet meer open deed op die dag, drong hij binnen met een luchtdrukwapen. Hij sloeg haar met de vlakke hand en duwde haar tegen de trapleuning. Het kindje dat thuis was, zag alles gebeuren." De beklaagde erkent de feiten en zegt dat hij met een agressieprobleem zit, soms gevoed door alcohol. Hij riskeert ook een geldboete van in totaal 1.200 euro. De zaak wordt verder behandeld op 28 februari. (AHK)