Klanten nachtwinkel voorkomen erger bij brand aan bestelwagen

De brandweer koelde het wiel van de bestelwagen nog wat af.
LSI De brandweer koelde het wiel van de bestelwagen nog wat af.
Twee vrienden die maandagavond net de nachtwinkel op de hoek van de Sint-Tillostraat en de Baron de Pélichystraat in Izegem buiten stapten, konden een brand aan een wiel van een bestelwagen nipt in de kiem smoren.

Rond 23.15 uur parkeerde timmerman en schrijnwerker Gregory Goeminne (29) uit Lendelede zijn bestelwagen Renault Master aan de nachtwinkel. Hij wou er nog een snelle aankoop doen, maar merkte op dat er rook en vuur uit zijn rechterachterwiel kwam. Danny Mussche en Wesley Cruyt uit Izegem kwamen op dat moment net uit de nachtwinkel en schoten ter hulp. “Eerst met twee brandblussers, daarna met emmers water. Aan de overkant van de nachtwinkel was gelukkig een waterkraantje.” 

Toen de brandweer aankwam, moest die alleen nog wat nablussen en afkoelen. Een technisch probleem aan de remmen lag aan de oorzaak. “Vermoedelijk zal ik mijn bestelwagen een dagje moeten missen voor herstellingen”, reageert Gregory. “Maar dat is beter dan een uitgebrande bestelwagen. In de laadruimte lag nog heel wat materiaal.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.