Exclusief voor abonnees

Karel Declercq een van de laatste cabaretiers met een eigen jaaroverzicht: “Politici blijven maar brokkelen en dat is voor mij een zegen”

Karel Declercq kruipt in zijn komisch jaaroverzicht ‘België scheef bekeken’ in de huid van koning Filip om zijn kerstrede te  brengen.
Repro VDI Karel Declercq kruipt in zijn komisch jaaroverzicht ‘België scheef bekeken’ in de huid van koning Filip om zijn kerstrede te brengen.
Geert Hoste, Michael Van Peel en Raf Coppens hielden er ondertussen al mee op, maar Karel Declercq blijft volhouden en brengt als een van de enige cabaretiers weer een komisch jaaroverzicht. Dat doet hij al sinds 1991, maar aan inspiratie geen gebrek. Dit keer passeren onder andere de klimaatspijbelaars, Trump en de ‘Marracrash’ de revue.

Een paar jaar geleden heette zijn komisch jaaroverzicht nog ‘België in z’n blootje’, sinds vorig jaar mogen we spreken van ‘België scheef bekeken’. Diezelfde titel prijkt opnieuw op zijn jaaroverzicht voor 2019. “Al kun je ook spreken van ‘Een schalkse kijk op dit koninkrijk’, knipoogt Karel.”

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.