Kandidaten nieuwe Cultuurtrofee gezocht

Vorig jaar won regisseur Bart Cafmeyer de Cultuurtrofee van Izegem.
VDI Vorig jaar won regisseur Bart Cafmeyer de Cultuurtrofee van Izegem.
Het stadsbestuur reikt jaarlijks een Cultuurtrofee uit en gaat opnieuw op zoek naar kandidaten.

“Izegem telt heel wat culturele verenigingen en ook veel Izegemnaars dragen persoonlijk een steentje bij aan het rijke culturele leven”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). “Sinds 1986 worden elk jaar personen of verenigingen die een uitzonderlijke culturele prestatie geleverd hebben in de kijker gezet met de overhandiging van een Cultuurtrofee. De eerste persoon die in 1986 de Cultuurtrofee ontving, was historicus Jean-Marie Lermyte en vorig jaar sleepte Bart Cafmeyer de prijs in de wacht.”

Actieve inzet

“Om in aanmerking te komen voor de Cultuurtrofee moet een persoon of een vereniging een actieve inzet in Izegem gehad hebben. Een persoon of vereniging kan maar één keer per tien jaar de trofee krijgen”, verduidelijkt cultuurraadvoorzitter Geert Declerck. “De kandidaturen moeten schriftelijk of per mail op 30 september bezorgd worden met een beknopte motivatie van maximaal één bladzijde. Kandidaten mogen zowel door Izegemnaars als door verenigingen ingediend worden.” De laureaat ontvangt een kunstwerk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.