Jongeren verdienen moderne fuifzaal

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN IZEGEM

In het JOC kan op dit moment nog gefuifd worden, maar de jeugd verdient een grotere en modernere locatie.
Foto Joke Couvreur In het JOC kan op dit moment nog gefuifd worden, maar de jeugd verdient een grotere en modernere locatie.
Zaal ISO en het JOC zijn al jaren de plaatsen voor jongeren om te fuiven in de stad, maar vooral zaal ISO heeft zijn houdbaarheidsdatum ruim overschreden. Zijn er plannen voor een nieuwe fuiflocatie in de stad?

Balder Clarys (Groen-ViZie): "Wij ijverden twee jaar geleden al voor een nieuwe evenementenzaal en blijven dat doen. De jeugd snakt naar een goed uitgebouwde fuifzaal die de norm wel haalt." De socialisten willen met de jeugd in gesprek gaan. "We willen hen vragen wat een geschikte locatie is en of ze nog nood aan andere ruimtes voor hun werking hebben", aldus Justine Hollevoet. "Er zijn ook sportclubs met gelijkaardige vragen."


Huidig burgemeester Bert Maertens (N-VA): "We willen ter vervanging van zaal ISO een nieuwe, moderne en multifunctionele evenementenhal. We zijn dé evenementenstad in de streek en willen dat ook blijven. Wat de beste locatie is, moet verder onderzoek nog uitwijzen."


CD&V is concreter. "Een nieuwe, hogere evenementenhal kan perfect op die vrijetijdssite", vindt Ann Van Essche. "Beneden is er dan een grote evenementenzaal die die door jong en oud kan gebruikt worden. Op de eerste verdieping zijn er vergaderlokalen en op de tweede verdieping gaan we voor flexplekken. De site ligt dicht bij de Rijksweg, wat ideaal voor ondernemers is. Eventueel kan de site van het JOC op een andere manier gebruikt worden: voor kleinere evenementen of parking."


STIP gaat voor een studie over zaal ISO. "Een combinatie van een aantal polyvalente ruimtes met lokalen voor de muziek- en kunstacademie moet mogelijk zijn", meent Kurt Grymonprez. "Dat is een investering die een groter publiek bereikt. Misschien kunnen we ook een leegstaand pand in een industriezone tot fuifzaal ombouwen."


Vlaams Belang ziet heil in vernieuwen. "Met de nieuwste technieken wat betreft isolatie", zegt Giel Seynaeve. "Wel vragen we nultolerantie op vlak van geweld en nachtlawaai."


Open Vld wil een polyvalente fuifzaal op de ISO-site. "Gebouwd mét suggesties van de jeugd", aldus Geert Leenknecht. (VDI)