Izegemse speelpleinwerking deze zomer op acht verschillende locaties: “Veilige bubbels creëren”

Een archiefbeeld van de speelpleinwerking vorig jaar. In de zomer 2020 werkt Izegem met acht locaties om veilige bubbels van 45 kinderen te hebben.
RV Een archiefbeeld van de speelpleinwerking vorig jaar. In de zomer 2020 werkt Izegem met acht locaties om veilige bubbels van 45 kinderen te hebben.
De speelpleinwerking in Izegem vindt deze zomer plaats op acht verschillende locaties. Inschrijven kan al vanaf woensdag 10 juni via de webshop van de stad. Dat doe je telkens voor een volledige week, voor een verlaagde prijs van één euro per dag.

De speelpleinwerking wordt uitzonderlijk op acht verschillende locaties georganiseerd: JOC, (Krekelstraat), ISO (Sint-Jorisstraat), Molenwiek (Karel de Goedelaan), Wijklokaal De Mol (Kastanjestraat), ’t SOK – sport (Hogestraat), ’t SOK – cultuur (Hogestraat), ’t Huzeke – lokalen chiromeisjes Emelgem (Graaf de Montblanclaan) en De Mast (Gudrunplein). “We gaan dit jaar van vier naar acht locaties om per locatie één veilige bubbel te kunnen creëren”, vertelt jeugdschepen Lothar Feys. “Eén bubbel staat gelijk aan 45 kinderen en 5 animatoren. De verschillende locaties zijn zo optimaal mogelijk gespreid over het grondgebied van Izegem.”

Inschrijven

De inschrijvingen voor juli starten op woensdag 10 juni om 20 uur. Inschrijven doe je in de webshop van de stad en steeds voor een hele week, per bubbel. In die week kun je kiezen op welke dagen je kind naar de speelpleinwerking zal komen. Op woensdag 15 juli om 20 uur kan ingeschreven worden voor augustus. De jeugddienst is op de inschrijvingsmomenten van 20 tot 21 uur bereikbaar op 051/30.85.06 om te helpen bij eventuele problemen.

Picknickformule 

Kinderen die een volledige dag zijn ingeschreven, eten over de middag hun lunch op het speelplein. De speelpleinwerking voorziet nog altijd een vieruurtje. “We vragen wel om een herbruikbare drinkfles met je naam erop mee te nemen. Zo hoeven we geen bekers voor de kinderen te voorzien en blijven de gezondheidsrisico’s beperkt”, vertelt speelpleinverantwoordelijke Eva Debruyne.“We dringen er verder ook op aan zoveel mogelijk rekening te houden met de bubbels van je kind. Vermijd bijvoorbeeld om je kind vlak na een kamp met de jeugdbeweging meteen in dezelfde week naar de speelpleinwerking te laten komen. Zo zorgen we ook dit jaar samen voor een toffe speelpleinzomer”, besluit Debruyne.