Izegem viert V-dag met gratis online boek en radioprogramma

Een beeld uit Izegem tijdens de Tweede Wereldoorlog:  comité Winterhulp geeft hongerigen een maaltijd.
RV Een beeld uit Izegem tijdens de Tweede Wereldoorlog: comité Winterhulp geeft hongerigen een maaltijd.

Dit jaar wordt de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. “Naar aanleiding van V-dag zet de stad Izegem vandaag niet alleen een boek met getuigenissen en foto’s over de Tweede Wereldoorlog online, maar ook een radioprogramma kan opnieuw beluisterd worden”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA)

“In 2012 werd het boek ‘Izegemse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog’ gepubliceerd en dat was in mum van tijd uitverkocht. Doordat er nog vaak vraag is naar het uitverkochte boek en aangezien we geen herdruk plannen, is vanaf vandaag het boek gratis online te downloaden via de website van het museum Eperon d’Or.”

Ook radioprogramma online

“In 2012 werd niet alleen een boek gepubliceerd aan de hand van de getuigenissen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Izegem woonden, werkten of leefden. In samenwerking met radio IRO werd ook een radioprogramma gemaakt dat zeven jaar geleden op een zondagnamiddag werd uitgezonden”, verduidelijkt schepen Himpe. “In het radioprogramma zijn getuigenissen van die geïnterviewde mensen te beluisteren en muziek uit de oorlogsjaren. Het radioprogramma kan ook opnieuw beluisterd worden via de website van het museum.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.