Izegem huldigt sportkampioenen tijdens The Greatest Sportshow

Alle sportkampioenen 2019 op een rijtje.
RV Alle sportkampioenen 2019 op een rijtje.
De stad heeft naar jaarlijkse traditie de sportkampioenen gehuldigd die het voorbije jaar een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet. Dat gebeurde tijdens The Greatest Sportshow in cultuurhuis De Leest.

Voor een volle zaal van vierhonderd mensen werden 150 titels uitgedeeld. Sportman van het jaar is wielrenner Alec Segaert. Dit jaar had hij een fantastisch seizoen met tien overwinningen. Zijn hoogtepunt was zijn deelname aan het Europese Jeugd Olympisch Festival in Bakoe (Azerbeidzjan). Zowel in de wegrit als tijdrit werd hij vierde.

Wielrenner Alec Segaert.
Layla Vancompernolle Wielrenner Alec Segaert.

Sportvrouw

Sportvrouw van het jaar is gymnaste Jade Vansteenkiste, lid van Gym Izegem. Ze haalde op het EK in Polen de allroundfinale en werd zesde in de finale op de grond. Zij bereidt zich stilaan voor op de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Gymnaste Jade Vansteenkiste
RV Gymnaste Jade Vansteenkiste

Ploeg en Sportverdienste

Ploeg van het jaar zijn de 19-jarigen van voetbalclub KFC Mandel United. Frank Bruyneel van de Izegemse triatlonclub kreeg de titel Sportverdienste voor zijn volledige carrière.

Er was ook een aparte competitie #Izegeminbeweging. De eerste plaats ging naar Allimpic, de tweede naar Mandel United en de derde naar tennisclub De Schakel.

De 19-jarigen van KFC Mandel United werden Ploeg van het Jaar.
RV De 19-jarigen van KFC Mandel United werden Ploeg van het Jaar.
Frank Bruyneel van de Izegemse triatlonclub met zijn trofee.
RV Frank Bruyneel van de Izegemse triatlonclub met zijn trofee.
De huldiging van de sportkampioenen werd een groot showmoment in De Leest.
RV De huldiging van de sportkampioenen werd een groot showmoment in De Leest.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.