Izegem houdt Huis van het Kind boven de doopvont

Coördinator Stephanie Rosseel en trotse meter en voorzitter Ann Van Essche delen doopsuikers uit op de babyborrel van het Huis van het Kind.
Joke Couvreur Coördinator Stephanie Rosseel en trotse meter en voorzitter Ann Van Essche delen doopsuikers uit op de babyborrel van het Huis van het Kind.
In zaal Meilief vond donderdagmiddag de babyborrel plaats voor het Huis van het Kind. 

Kind en Gezin lanceerde al in maart 2018 een oproep voor de opstart van een Huis van het Kind. “In september werd de aanvraag ontvankelijk verklaard en werd een subsidie toegekend vanaf 1 januari 2019”, blikt schepen en voorzitter Ann Van Essche (CD&V) terug. “Ik was bij die melding zo blij als bij het ontdekken van een zwangerschap. Ons kindje, ons Huis, kon beginnen groeien en na negen maandag mag ik eindelijk de geboorte van het Huis van het Kind Izegem aankondigen.” 

Het geboortekaartje van het Huis van het Kind.
Joke Couvreur Het geboortekaartje van het Huis van het Kind.

In het Huis kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoeding, workshops en meer. “Voor het eerst is er een gestructureerd aanbod dat alle initiatieven bijeen brengt en dat is de verdienste van de huidige meerderheid”, zegt de schepen. “De stad maakt naast de subsidie ook personeel vrij die de organisatie van het Huis van het Kind mogelijk maakt. In het meerjarenplan zijn brugfiguren en jeugdwelzijnswerkers opgenomen. Zij kunnen als partner van ons Huis meewerken om het stijgende cijfer van kinderarmoede naar beneden te halen. 2019 is dan ook jaar één van een gestructureerd beleid op vlak van kinderzorg in deze stad.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.