Indoorspeeltuin De Boomhut failliet na warme zomers

De inrichting van het speeldorp staat te koop.
RV De inrichting van het speeldorp staat te koop.
In Izegem is indoorspeeltuin De Boomhut door de ondernemingsrechtbank van Kortrijk failliet verklaard. Zussen Els (43) en Evy Baekeland (33) uit Roeselare startten de speeltuin van zo’n 900 vierkante meter in 2004 en realiseerden zo een kinderdroom.

De indoorspeeltuin was in een pand aan de overkant van warenhuis Delhaize langs de Kortrijkstraat in Izegem gevestigd. Het had onder meer een grote boomhut in kunststof, gefabriceerd door de bouwers van Plopsaland, als publiekstrekker. Onder meer enkele mooie zomers deden de speeltuin de das om. De hete zomer van 2018 leverde een daling van het bezoekersaantal van 90 procent op, zo getuigde de zaakvoerster toen. Ook de hoge huurprijs deed de indoorspeeltuin de das om. 

De boom in kunststof van de bouwers van Plopsaland.
RV De boom in kunststof van de bouwers van Plopsaland.

De speeltuin is al sinds september dicht, het faillissement liet nog wat op zich wachten. Als curator is advocaat Nicolaas Vinckier uit Roeselare aangesteld. Het speeldorp van zo’n 50.000 euro, het ballenbad, de kenmerkende boom in kunststof, de keukeninrichting en tafels en stoelen staan ondertussen te koop op de veilingsite Venalis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.