In deze gemeentes kunnen inwoners gratis klinken op het nieuwe jaar

In Pittem zijn ze er altijd als de eerste bij om met de inwoners op het nieuwe jaar te klinken.
DJP In Pittem zijn ze er altijd als de eerste bij om met de inwoners op het nieuwe jaar te klinken.
Het nieuwe jaar inzetten gebeurt vaak met vrienden of familie, maar ook heel wat gemeentes willen traditiegetrouw met hun inwoners op het nieuwe jaar klinken. Verschillende onder hen organiseren dan ook een gratis nieuwjaarsreceptie voor hun inwoners. We zetten ze even op een rijtje:

* In Pittem zijn ze graag de eerste en dus kunnen de inwoners er op woensdag 1 januari al het glas heffen in zaal De Magneet.

* Lichtervelde doet mee en vanaf 10 uur kun je op nieuwjaarsdag elkaar de beste nieuwjaarswensen geven in OC De Schouw.

* In Meulebeke wisselt het gemeentebestuur op zondag 5 januari vanaf 10.30 uur nieuwjaarswensen met de inwoners uit in ontmoetingscentrum Vondel.

* Diezelfde dag heft het stadsbestuur van Izegem vanaf 11 uur het glas op de Grote Markt. Zoals elk jaar kun je vanuit verschillende wijken een gratis bus van en naar het centrum nemen. Meer info op de gemeentelijke website.

* Tielt kiest weer de Hallentoren op de Markt als decor voor de nieuwjaarsreceptie. Die start om 11 uur. Ook hier kun je gratis shuttlebussen nemen vanuit deelgemeentes Aarsele (10.30 uur), Kanegem (10.45 uur) en Schuiferskapelle (10.45 uur).

* Oostrozebeke geeft op 5 januari een nieuwjaarsdrink in OC Mandelroos. Alle inwoners kregen een uitnodiging in de bus. Bedoeling was die ter plaatse te ruilen voor een ecologische boodschappentas, maar door overmacht worden die pas eind januari geleverd. Zodra ze beschikbaar zijn, kun je die in het gemeentehuis afhalen.

* In Ledegem vindt de nieuwjaarsreceptie op 5 januari van 11 tot 13 uur plaats in lokaal dienstencentrum De Kring.

* Hooglede nodigt op zaterdag 11 januari niet alleen de inwoners, maar ook de band The Amazing Flowers uit om er in sporthal Ogierlande vanaf 19 uur een gezellig feest van te maken.

* In Ruiselede kun je op vrijdag 10 januari vanaf 19 uur in de Zaal voor Sport en Spel op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie terecht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.