Huisvestingsdienst heet voortaan Woondienst

Schepenen Geert Dessein (Ledegem), Katrien Vandecasteele (Ingelmunster), Ann Van Essche (Izegem), Benoit Sintobin van de Woondienst, burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke, medewerkers Sofie Dufour en Debby Vermeersch, schepen Jacques Goemaere van Oostrozebeke en kersvers voorzitter Tom Verbeke van Izegem aan de Woondienst.
VDI Schepenen Geert Dessein (Ledegem), Katrien Vandecasteele (Ingelmunster), Ann Van Essche (Izegem), Benoit Sintobin van de Woondienst, burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke, medewerkers Sofie Dufour en Debby Vermeersch, schepen Jacques Goemaere van Oostrozebeke en kersvers voorzitter Tom Verbeke van Izegem aan de Woondienst.
De Huisvestingsdienst Regio Izegem voert een naamsverandering door en heet voortaan Woondienst Regio Izegem. Tom Verbeke, de Izegemse schepen van Wonen, is de nieuwe voorzitter.

De naamsverandering komt er bij de start van de nieuwe legislatuur en gaat ook gepaard met de lancering van een nieuw logo en een nieuwe website op www.woondienst.be. “Naast heel wat interessante informatie vind je er de openingsuren van alle loketten in de verschillende gemeenten”, vertelt coördinator Benoit Sintobin. “Sterk punt is alvast dat elk loket openingsuren heeft buiten de klassieke kantooruren, met uitzondering van Ingelmunster. Indien nodig kan er ook op afspraak gewerkt worden.”

Nieuwe accenten

De Woondienst coördineert sinds 2004 het woonbeleid in de gemeentes Izegem, Wielsbeke, Ingelmunster, Ledegem en Oostrozebeke. Ze is gestart als Vlaams pilootproject en heeft ondertussen een ruime dienstverlening uitgebouwd. “Die verandert overigens niet”, stipt Benoit Sintobin aan. “We zullen de komende jaren wel werk maken van goed wonen en er zullen nieuwe accenten gelegd worden. Zo zal er veel aandacht gaan naar aanbod op maat van specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld zorgwonen en gaan we samenwerken met de immokantoren in die gemeentes. De kantoren worden aangesproken om oog te hebben voor een betere woningkwaliteit en om moeilijke huursituaties tijdig door te verwijzen naar de Woondienst.”

De schepenen van Wonen van de andere gemeentes maken ook deel uit van het bestuur. Op het terrein worden 29 medewerkers ingezet om alles in goede banen te leiden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.