Hobbykamer en zolder vernield bij zware woningbrand

De brandweer blust na.
Alexander Haezebrouck De brandweer blust na.
In de Oekensestraat in Izegem is zaterdagavond een zware brand uitgebroken in de hobbykamer van een woning. “Omdat er wat ontploffingen waren door capsules voor airsoftgeweren, konden we niet meteen in de woning zelf om te blussen”, vertelt brandweerofficier Christophe Gardin.

“Plots hoorde ik twee luide knallen”, vertelt bewoonster Eefje Seeuws, die samen met haar partner Lorenzo Maertens de woning huurt. “Ik ben naar buiten gelopen en zag rook van onder het dak komen. Ik heb meteen Lorenzo en de hulpdiensten verwittigd.” De brandweer snelde ter plaatse, maar kon het vuur niet meteen blussen. “Het vuur is ontstaan in een hobbykamer op de eerste verdieping”, vertelt brandweerofficier Christophe Gardin. “In die hobbykamer lagen capsules voor airsoftgeweren en ook hagelpatronen. Dat heeft enkele kleine ontploffingen in de hobbykamer veroorzaakt, waardoor we niet meteen in de woning konden om het vuur te bestrijden.” 

Batterijen

De politie zette voor alle veiligheid een deel van de straat af en enkele buren konden een tijdje niet in hun woning. “Omdat de vloer en het plafond van de hobbykamer uit hout gemaakt zijn, kon het vuur zich ook redelijk snel verspreiden”, gaat Gardin verder. “Vooral de hobbykamer en een deel van de zolderkamer zijn vernield door de brand. Gelukkig steekt tussen de hobbykamer en de woning een betonnen muur. Toch heeft ook de rest van de woning behoorlijk wat rookschade opgelopen, waardoor het gezin de eerste nacht niet in hun huis kan blijven slapen. “Gelukkig konden we terecht bij vrienden, ook de volgende nachten zullen we bij vrienden doorbrengen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De bewoner wist wel te vertellen dat in de hobbykamer batterijen aan het opladen waren, mogelijk ligt daar de oorzaak van de brand. De brandweer moest voor de bluswerken ook gaten maken in het dak. De Oekensestraat was uren afgesloten voor het verkeer. 

Bewoner Lorenzo Maertens in gesprek met brandweerofficier Christophe Gardin
Alexander Haezebrouck Bewoner Lorenzo Maertens in gesprek met brandweerofficier Christophe Gardin
Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck
Alexander HaezebrouckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.