Groen lanceert 22 voorstellen om coronacrisis te bestrijden: “Plaats deze zomer barbecues in openbare ruimtes en organiseer Isotopia online”

Groen zou stadsfestival Isotopia graag in online vorm zien verder gaan.
Joke Couvreur Groen zou stadsfestival Isotopia graag in online vorm zien verder gaan.
De Izegemse Groen-afdeling gaat op de extra digitale gemeenteraad 22 voorstellen lanceren om de coronacrisis te bestrijden.

Alle oppositiepartijen vroegen de extra gemeenteraad van 30 april bijeen om het reglement van de Izegembon te kunnen goedkeuren en om meer details over de maatregelen te krijgen die de stad neemt om de crisis te bestrijden. “We zaten zelf ook niet stil en komen met 22 voorstellen op de proppen”, vertelt fractieleider Balder Clarys. “We gaan ze niet ter stemming voorleggen, maar willen ze alleen als inspiratie meegeven.”

De voorstellen bestaan onder andere uit het uitwerken van de speelpleinwerking op kleinere schaal en om van verschillende wijken, zoals de Masteneikwijk, Becelaeres Hof en De Mol, woonerven te maken. Groen denkt ook aan autovrije markten in zomerweekends, met echte speeltoestellen en grote barbecuestellen in openbare ruimtes. Ze pleit ook voor een actieplan rond huishoudelijk geweld en zomercursussen voor jongeren en anderstalige nieuwkomers. Een ander opmerkelijk voorstel is het openstellen van park Ter Wallen via een huurovereenkomst met de uitbaters. Voor stadsfestival Isotopia stelt de partij een online editie voor met lokale artiesten en concerten via livestream. Ze denkt ook aan het indexeren van subsidies voor verenigingen.

Alle voorstellen kun je hier nalezen.