Fransman riskeert twee jaar cel voor diefstallen in Kruidvat

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een 34-jarige man uit Rijsel riskeert twee jaar cel voor de diefstal van honderden schoonheidsproducten in Kruidvatfilialen in Izegem. De winkeldetective van het Kruidvat in het Frunpark kon de man uiteindelijk betrappen. 

De man ging voor het eerst stelen met een kompaan in het Kruidvat in de Marktstraat in Izegem op 23 april. De winkelverantwoordelijke merkte die dag op dat er plots heel wat schoonheidsproducten van het merk L’Oréal verdwenen waren. “Toen ze de camerabeelden bekeek, zag ze dat twee mannen de winkel binnen waren gekomen met een dievenzak en die gevuld hadden met schoonheidsproducten om daarna weg te wandelen terwijl ze schijnbaar aan het bellen waren”, zei het openbaar ministerie. 

De winkelverantwoordelijke belde nadien naar het Kruidvat in het Frunpark van Izegem. Toen ze daar de camerabeelden bekeken, stelden ze vast dat de dieven diezelfde dag daar een uur later hadden toegeslagen. In totaal gingen ze er met vierhonderd producten vandoor met een waarde van vierduizend euro. Een maand later sloegen ze opnieuw toe in beide filialen. Opnieuw gingen ze er met vierhonderd schoonheidsproducten vandoor. Toen de dief nog eens een week later wou toeslaan in het Kruidvat in het Frunpark, herkende de winkeldetective de dief. Hij hield hem via de camera in de gaten en zag hoe de man opnieuw aan het stelen ging. Toen de dief naar buiten wilde lopen, liep hij hem achterna. “Hij vroeg hem terug te keren en had ondertussen al de politie verwittigd”, zei het openbaar ministerie. “Toen de beklaagde de politie zag, sloeg hij de winkeldetective en probeerde te ontkomen, maar dat lukte niet.” De naam van zijn kompaan wou de Franse beklaagde nooit geven. Hij riskeert nu twee jaar cel. Vonnis op 21 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.