Flip Kowlier peter van nieuwe jongerenorganisatie Elpee

Flip Kowlier is peter van Elpee, een nieuwe jongerenorganisatie binnen Prizma Campus VTI.
VDI Flip Kowlier is peter van Elpee, een nieuwe jongerenorganisatie binnen Prizma Campus VTI.
Middelbare school Prizma Campus VTI heeft er met Elpee een nieuwe jongerenorganisatie bij die focust op leerlingenparticipatie. Peter van de organisatie is zanger Flip Kowlier.

“Met Elpee maken we komaf met de klassieke leerlingenraad”, verduidelijkt leerkracht Daan Terryn. “Veranderingen en activiteiten worden uitgevoerd door en voor de leerlingen en dat op basis van hun talenten en interesses. Ze krijgen steun van twee begeleiders en nog eens twee leerkrachten. Door middel van verschillende kabinetten, zoals cultuur, milieu, media, sport en infrastructuur kunnen leerlingen zich vrijwillig inzetten voor hun medeleerlingen en de school. Ze bespreken wat, waar, wanneer en hoe ze hun creativiteit in acties kunnen omzetten.”

Elpee heeft ondertussen een eigen vlag en heeft met de Izegemse zanger Flip Kowlier ook een peter. Hij is oud-leerling van het VTI en kwam onlangs al eens met de jongeren kennismaken. “Ondertussen werken we verder aan een eerste project: een Somalisch initiatief, waarbij we met de groep in 2022 willen mee dingen naar de titel van Strafste School”, zegt Daan. “45 leerlingen maken deel uit van Elpee en dat is toch al tien procent van het leerlingenaantal. Een mooi begin.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.