Duimspijkers op parcours: renners rijden massaal lek

De politie van de zone RIHO is een onderzoek gestart.
LSI De politie van de zone RIHO is een onderzoek gestart.
Liefst 17 van 69 deelnemers zijn zondag tijdens een wielerwedstrijd op de Bosmolens in Izegem lek gereden nadat iemand duimspijkers op het parcours had gegooid. “Ongehoord”, vindt organisator Jean-Paul Ronse. De politie zoekt naar de dader(s).

Tijdens de jaarlijkse zomerfeesten op de Bosmolens worden traditioneel ook enkele wielerwedstrijden georganiseerd. Zondagnamiddag kwamen 69 deelnemers aan de start voor de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Onder hen ook een Spanjaard die kennissen heeft in de buurt en speciaal voor één dag naar Izegem was afgezakt. Maar lang duurde zijn wedstrijd, en die van 16 andere deelnemers niet. Eén na één kregen ze af te rekenen met lekke banden.

Ontgoocheling

Al snel bleek dat de slachtoffers zonder uitzondering in duimspijkers waren gereden. Die waren in de Geitestraat uitgestrooid. “In de eerste drie ronden moesten almaar meer renners de strijd staken”, zegt organisator Jean-Paul Ronse. “De ontgoocheling was groot, want onmiddellijk was duidelijk dat het om een moedwillige daad ging. De wedstrijd stilleggen en iedereen de kans geven om z’n fiets weer in orde te krijgen voor een herstart, was geen optie. Dat is bijna niet te organiseren en bij velen was de goesting intussen ver weg om weer op de fiets te stappen.” De politie is een onderzoek gestart en volgt intussen een bruikbaar spoor. Maandag was er weer een wielerwedstrijd op de Bosmolens maar die verliep zonder incidenten.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Er waren vroeger ook meer auto's en men kon rustig de straat oversteken. Als ik met mijn overbuur een praatje wil maken moet ik soms wel vijf minuten wachten vooraleer ik terug naar mijn kant van de straat kan, spijkerbanden leggen dat die wegblijven uit onze straat? Zal wel iemand zijn die ook met zijn buren niet overweg kan.

 • Bart Van Brabant

  Jongens toch, precies een pot opgelegde augurken hieronder. In de meeste dorpen zijn er 0 of 1 kermiskoersen per jaar. Die wedstrijden hebben bitter weinig met groepen wielertouristen te maken die voor ergernis zouden zorgen. Weet je wat het is? Mensen willen ongehinderd met hun SUVs de 2 kilometer naar de bakker om pistolets af kunnen leggen. Liefst nog aan 70 per uur door woonwijken.

 • marc De Maeseneire

  Hebbend de organisatoren nog niet door dat uit frustratie zoiets gebeurd. Meer en meer worden burgers gegijzeld door de wielersport op de openbare wegen. Dat is niet meer normaal. Alles moet er voor wijken. Niet iedereen is wielerfanaat dat moeten zij toch begrijpen. Al kan ik de daad niet goedkeuren ik kan het wel begrijpen al zijn er andere middelen om uw ongenoegen te laten kennen.

 • Sonia Lockkamper

  dat is zeker iemand die op scherp stond kan het begrijpen

 • etienne vijverman

  ja de verzuring neemt steeds toe ................