College gaat met reeks sportieve uitdagingen Container Cup achterna

De fietsproef
Valentijn Dumoulein De fietsproef
In het tv-programma De Container Cup op VIER nemen bekende koppen als Yves Lampaert, Thomas De Gendt en Hans Vanaken het tegen elkaar op in een reeks sportieve uitdagingen. Dat heeft middelbare school Prizma Campus College geïnspireerd om een eigen College Cup te lanceren.

“Het gaat om een laatste sportactiviteit om het schooljaar af te sluiten”, zegt coördinator Frederik Dousy. “Leerlingen en leerkrachten konden zich op voorhand inschrijven om in de tuin van de school vijf sportieve opdrachten tot een goed eind te brengen: een kilometer joggen op een loopband, een krachtproef om met je hoofd boven een staaf te blijven hangen, 750 meter met de roeimachine, een schietproef met een Nerf-pistool en twee kilometer fietsen.” 

Roeien tijdens de College Cup in Izegem.
Valentijn Dumoulein Roeien tijdens de College Cup in Izegem.

Ondanks de warme temperaturen waagden de eerste scholieren zich dinsdagnamiddag al aan die klus. Ook woensdag loopt de College Cup door. “Gelukkig hebben we genoeg schaduw in de tuin van de school”, zegt Frederik. “De snelste tijd tot nu toe? Er is al iemand in geslaagd om alle onderdelen in amper tien minuten af te werken, maar dat is dan ook een heel scherpe tijd. Benieuwd of er nog iemand onder duikt. Het evenement is alvast een succes met 72 deelnemers.”

De schietproef van de College Cup in Izegem.
Valentijn Dumoulein De schietproef van de College Cup in Izegem.
Roeien tijdens de College Cup in Izegem.
Valentijn Dumoulein Roeien tijdens de College Cup in Izegem.
De loopproef: een kilometer op de loopband.
Valentijn Dumoulein De loopproef: een kilometer op de loopband.