Café's pakken hele zomer uit met gratis concerten

De cafébazen van Et Alors, De Koornmarkt, In't Gemak en Het Damberd zijn klaar voor de concertreeks.
VDI De cafébazen van Et Alors, De Koornmarkt, In't Gemak en Het Damberd zijn klaar voor de concertreeks.
Enkele horecabazen kloegen onlangs nog over het gebrek aan aandacht vanuit het stadsbestuur, maar amper waren die woorden koud of het initiatief 'Dulle dunderdagen' stond klaar om uit de startblokken te schieten.

Met een subsidie van 400 euro per café wil de stad cafés stimuleren om een gratis concert of andere evenement voor hun klanten te organiseren.


"Het resultaat is een zomer lang elke donderdag telkens in een ander café een gratis optreden", glundert economieschepen Tom Verbeke (N-VA). "We trekken daar 4.000 euro voor uit. Zo geven we de cafés een duwtje in de rug en zorgen we tegelijk voor extra ambiance in de vakantiemaanden. Door alles te spreiden is er geen opbod tussen cafés."


"Uitbaters kunnen ook een beroep doen op de verhuurdienst van de stad om extra materiaal te ontlenen en dat aan de verminderde prijs die verenigingen ook betalen. 30.000 bierviltjes en een hoop affiches moeten het geheel promoten. Een Americana-bluesband bijt op donderdag 6 juli de spits af in de Oude Sint-Pieter. Daarna zijn er nog concerten in 't 25ste uur, De Koornmarkt, Het Damberd, 't Elfde Gebod, In't Gemak, Toezens, café-kapsalon Et Alors? en het cultuurcafé van De Leest.


Meer info op: http://dulledunderdagen.izegem.be. (VDI)