Cabaretier helpt onbesliste kiezers juiste stem uitbrengen met... M&M’s

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De Izegemse cabaretier Karel Declercq trok vanmorgen met een ludieke actie de straat op. Samen met zijn vrouw hielp hij de kiezers die nog niet helemaal zeker waren van hun keuze... met M&M’s. “Kies je kleur en stem nooit nog blanco, ongeldig of niet. Het is de actie: Say no to blanco”, aldus Declercq. “Red de democratie”, besluit hij nog.

Karel Declercq daagde ooit als dioxinekip bij het stemhokje op en hij verkleedde zich ook al eens als Guy Verhofstadt en Elio Di Rupo. Dit keer hield hij een ludiek pleidooi tegen blanco stemmen. “Mij trof het de vorige verkiezingen dat zowat 11% van de kiezers niet, blanco of ongeldig heeft gestemd”, legt hij zijn act uit. “En dat op het feest van de democratie. Volgens de prognoses worden het er dit jaar nog meer.

Cabaretier Karel Declercq daagde in een 'blanco' kostuum op om te kiezen. Ook zijn vrouw steunde hem met B.O.N.B.O.N.S.
VDI Cabaretier Karel Declercq daagde in een 'blanco' kostuum op om te kiezen. Ook zijn vrouw steunde hem met B.O.N.B.O.N.S.

Daarom de actie: ’Say no to blanco”. Op weg naar en vóór het stemlokaal spoorde ik de mensen aan om te gaan stemmen. Ik had daarvoor B.O.N.B.O.N.S mee, wat staat voor Beweging Om Nooit Blanco, Ongeldig of Niet te Stemmen. (lacht).”

Die B.O.N.B.O.N.s bleken M&M-snoepjes te zijn. Passanten konden op die manier hun politieke kleur kiezen en er van smullen. Het zorgde alvast voor heel wat hilariteit aan het stemlokaal.

Cabaretier Karel Declercq
Valentijn Dumolein Cabaretier Karel Declercq