Bierkasteel opent vandaag

WIJ NAMEN AL EEN KIJKJE IN NIEUWE BROUWERIJ VAN HONSEBROUCK

De nieuwe brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem opent vandaag de deuren. De bouw duurde twee jaar en kostte 40 miljoen euro. Het resultaat is een bierkasteel met naast een brouwerij ook een bezoekerscentrum, een brasserie, een vergaderzaal en een boetiek. "De brouwerij moet een van dé toeristische trekpleisters van de streek worden", klinkt het ambitieus. Wij namen al een kijkje.

Brouwerij Van Honsebrouck barstte na 115 jaar op zijn oude locatie in het centrum van Ingelmunster uit haar voegen en besloot om te verhuizen. De brouwerij bouwde een nieuw 'bierkasteel' op de verlaten site van meubelfabriek Lefevre in Emelgem. "Modern, maar toch met een knipoog naar het oude kasteel in Ingelmunster", weet event manager Bruno Lambert. "We schrijven geschiedenis, want voor het eerst in honderd jaar werd een brouwerij nog eens van de grond heropgebouwd. Zowel de torens van de nieuwbouw als ons logo verwijzen nog naar het kasteel, dat toch jarenlang ons uithangbord was. Wie in de brouwerij werkt, komt binnen op het gelijkvloers. Bezoekers lopen de trappen op en melden zich aan op het binnenplein."


Je kan het Bierkasteel dagelijks bezoeken om 10.30, 14 of 16.30 uur. Tickets kosten 15 euro. Jongeren onder de 16 jaar betalen 7,5 euro. Groepen vanaf 25 personen betalen per persoon 12 euro. In het weekend is er mits reservatie enkel op zaterdagvoormiddag een rondleiding. Info: www.bierkasteel.be.