Bierkasteel opent bruine kroeg

ZESDE GENERATIE DOET INTREDE BIJ BROUWERIJ VAN HONSEBROUCK

Michelle Van Honsebrouck baat voortaan Michelle's Pub in het Bierkasteel uit.
Couvreur Michelle Van Honsebrouck baat voortaan Michelle's Pub in het Bierkasteel uit.
Zestien maanden na de opstart heeft brouwerij Van Honsebrouck naast een eigen brasserie en bierboetiek nu ook een bruine kroeg. Achter de toog staat Michelle, dochter van zaakvoerders Xavier Van Honsebrouck en Lindsey Herman. Tegelijk gaat er ook een huisbrouwerij van start, met exclusievere bieren in kleinere hoeveelheden.

Sinds de brouwerij in de zomer van 2016 op zijn nieuwe locatie van start ging, zijn er al 60.300 bezoekers langs geweest. De combinatie van geleide brouwerijbezoeken met een etentje in de brasserie van het Bierkasteel doet het goed, maar nu is er nog een derde schakel aan toegevoegd. Michelle's Pub is een gezellige bruine kroeg waar de dochter van de zaakvoerders achter de toog staat. Daarmee doet de zesde generatie van de familie zijn intrede in het bedrijf. "We zijn er voor mensen die de brouwerij bezoeken wanneer de brasserie nog niet open is of voor voorbijgangers die gezellig iets willen drinken zonder dat ze het restaurant moeten binnen stappen. We hebben een warm interieur gecreëerd, met veel antiek zodat mensen zich hier meteen thuis voelen", vertelt ze.


"In het interieur hebben we ook enkele glasramen verwerkt die we uit de oude brouwerij in Ingelmunster gehaald hebben voor die gesloopt werd", pikt vader Xavier in.


Naast zeven bieren op tap zullen er ook kleine gerechten, zoals spaghetti, broodplank of croque verkrijgbaar zijn.

Michelle's Pub is een authentieke bruine kroeg die veel warmte en gezelligheid uitstraalt.
Couvreur Michelle's Pub is een authentieke bruine kroeg die veel warmte en gezelligheid uitstraalt.

Huisbrouwer gezocht

Samen met de bruine kroeg wordt ook de nieuwe huisbrouwerij boven de doopvont gehouden. "We willen elk seizoen een nieuw huisgebrouwen speciaalbier kunnen presenteren", weet directeur Alex De Smet. "Bij het ontwerp van de brouwerij hebben we er rekening mee gehouden dat we kleine hoeveelheden kunnen brouwen in dezelfde installaties als onze grote merken. Zo garanderen we dezelfde finesse en hoge kwaliteit, wat bij een kleine installatie onmogelijk zou zijn."


Het eerste brouwsel is de Scottish Black Ale, geïnspireerd op Engels donkerbier en vernoemd naar de Black Watch, een Schots regiment dat in de Eerste Wereldoorlog de Duitsers bij Polygon Wood in Zonnebeke kon stoppen.


Dit keer werd het bier gebrouwen door brouwmeester Hans Mehuys, maar Van Honsebrouck wil jaarlijks met verschillende huisbieren op de proppen komen. "We zijn daarvoor nog op zoek naar een nieuwe huisbrouwer", legt Xavier uit. "We zoeken iemand die gepassioneerd met bier bezig is en alles van recepturen en brouwtechniek kent. De huisbieren zijn te drinken in Michelle's Pub. Vanaf komende zomer kunnen er misschien doorstromen naar andere verkooppunten."

Couvreur

Geen concurrentie

"Michelle's Pub is open tot 20 uur omdat we geen concurrentie willen aangaan met de horecazaken in de omliggende gemeentes", licht Xavier toe. "We hebben er even aan gedacht om de openingsuren rond de eindejaarsperiode tot 1 uur 's nachts op te krikken, maar na rijp beraad zijn we daar op terug gekomen. We zijn geen feestpaleis en mikken op een gemoedelijk kader om rustig iets te eten en te drinken."

Deze glasramen komen nog van de oude brouwerij in Ingelmunster, voor die gesloopt werd.
Couvreur Deze glasramen komen nog van de oude brouwerij in Ingelmunster, voor die gesloopt werd.