Anke Vanbrabant in de bloemetjes voor rol in film Girl

Schepen Kurt Himpe zette actrice Anke Vanbrabant in de kijker.
RV Schepen Kurt Himpe zette actrice Anke Vanbrabant in de kijker.
Op dinsdag 28 mei werd de film Girl vertoond in cultuurhuis De Leest. In de debuutfilm van Lukas Dhont speelt ook de Izegemse Anke Vanbrabant mee.  De stad wilde haar voor haar bijdrage aan de bekroonde film nog eens in de bloemetjes zetten.

“Ze zag haar dansauditie verzilverd met een rol in de film, die gaat over de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Ze botst met haar lichaam, want ze is geboren in een jongenslichaam”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA), die haar bij het begin van de filmvoorstelling in de bloemetjes zette. “Izegem heeft heel wat talent en dat talent verschijnt ook meer en meer op het groot scherm.” 

In Cannes kreeg de regisseur en de cast een staande ovatie tijdens de wereldpremière, in cultuurhuis De Leest was de staande ovatie voor Anke Vanbrabant weggelegd.

Schepen Kurt Himpe zette actrice Anke Vanbrabant in de kijker.
RV Schepen Kurt Himpe zette actrice Anke Vanbrabant in de kijker.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.