Angelo Rosseel ambassadeur Eerste Kok van België

Chef-kok Angelo Rosseel van tweesterrenrestaurant La Durée is de nieuwe ambassadeur van de prestigieuze kookwedstrijd Prijs Prosper Montagné, beter bekend als de Eerste Kok van België.


Het is de bekendste en tegelijk moeilijkste kokswedstrijd van het land. "Ik ben enorm verheugd dat Angelo toegezegd heeft om ambassadeur te zijn van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2018'. Hij zal de jury voorzitten en ook advies geven aan de kandidaten. Provoost Peter Goossens zorgt traditiegetrouw voor de samenstelling van de technische jury", aldus Robert Van Landeghem, voorzitter van Club Prosper Montagné. "Er is, zoals de vorige jaren eveneens het geval was, ook een prijs voor de beste commis, die een week stage mag lopen in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve." Voor de 65ste editie organiseert Club Prosper Montagné ook de tweede editie van de meesterschapswedstrijd waarbij ze op zoek gaat naar de beste maitre d'hôtel van het land. Daar is Fabrice D'Hulster van Sea Grill ambassadeur voor.


De finales van beide wedstrijden vinden plaats op maandag 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De winnaars en laureaat-finalisten worden 's avonds gevierd tijdens het banket van de Voorzitter van Club Prosper Montagné, dat doorgaat in Salons Saint Germain in Diksmuide. (VDI)