"Sportaccomodatie ligt hier goed gegroepeerd"

Stijn Werbrouck en Freek in de topturnzaal.
Foto Joke Couvreur Stijn Werbrouck en Freek in de topturnzaal.
94% van de Izegemnaars is tevreden over het sportaanbod in de stad. Dat is de beste score in Vlaanderen en daarom trok VTM-nieuwsanker Freek Braeckman gisteren naar sportdomein Krekel om op zoek te gaan naar het geheim van Izegem als sportstad.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen legt Braeckman 'De Ronde Van Freek' af. 12 dagen trekt hij langs 24 Vlaamse steden en gemeenten en onderzoekt hij hoe de gemeenten problemen aanpakken waar Vlamingen mee zitten. Gisteren zat hij in Izegem om er de vele sportaccomodaties te bezoeken. Van het zwembad en de tennisvelden ging het naar het skatepark, de topturnhal en het voetbalkunstgrasveld. Eindigen gebeurde bij de atletiekpiste en de basketbalploeg. Dat mooie aanbod leidde er toe dat 94 procent van de inwoners tevreden is over het sportaanbod in de stad. Dat blijkt uit de gemeentemonitor van de Vlaamse overheid. "Een groot verschil met Mesen, waar slechts 11 procent tevreden is over het aanbod", zegt Freek. "Daar zijn geen sportclubs actief, buiten een wielertoeristenclub."

Promotie

Braeckman wilde weten waaraan Izegem die mooie score te danken heeft en trok op pad met sportfunctionaris Stijn Werbrouck. "Ik ben vooral onder de indruk dat de sportaccommodatie in Izegem goed gegroepeerd ligt. Heel handig voor de sportclubs. Maar veel accommodatie betekent niet automatisch meer sporters. Izegem bengelt qua actieve sporters met 51 procent rond het Vlaamse gemiddelde. Sportfunctionaris Stijn beaamt. "Veel mensen maken op jonge leeftijd via de school kennis met sport, maar dat verdwijnt vaak eens ze in het werkveld stappen. Het is aan ons om nog meer op promotie in te zitten, al gebeurt dat nu al door campagnes als #Izegeminbeweging, waarbij we via sociale media oproepen kiekjes van je sportmomenten te posten. De grote troef is dat sportclubs gratis van onze accommodatie gebruik mogen maken. Bovendien komen er ook heel wat sporters van buiten Izegem naar hier sporten, dus in de praktijk zal het gebruik iets hoger liggen dan in het Vlaamse gemiddelde vastgelegd." (VDI)