"Kwaliteit belangrijker dan kwantiteit"

BELGISCH KAMPIOEN BOUWT HIPPISCH CENTRUM UIT

Simon Missiaen en Athina Van Robaeys in hun hippisch centrum.
Foto Couvreur Simon Missiaen en Athina Van Robaeys in hun hippisch centrum.
Simon Missiaen (32) en Athina Van Robaeys (31) bouwen op de Gentseheerweg met MVR Dressage Center hun eigen hippisch centrum uit. Simons vader verhuurde er al paardenboxen en Simon heeft er jaren getraind voor wedstrijden, maar nu heeft het koppel alles overgenomen om paard en ruiter professioneel te begeleiden.

"Te veel paarden blijven 24 uur op stal staan en dat willen we verhelpen", zegt Simon, die in 2013 Belgisch kampioen dressage werd en de kneepjes van het vak leerde op de trainingsgronden in Izegem. "We hebben vijf gedraineerde paddocks met automatische drinkbakken en laten de paarden twee tot drie keer per dag buiten zodat ze toch zes tot acht uur uit hun box komen. Zoiets wordt zwaar onderschat, maar paarden hebben die beweging echt nodig. We hebben ook een binnen- en buitenpiste. Verder beschikken we over een overdekte longeercirkel en stapmolen. Het zijn allemaal details die het geheel af maken. We hebben ook een solarium zodat de paarden zelfs in koude tijden niks te kort komen."

Renoveren

Vroeger was er plaats voor 32 paarden, nu slechts nog voor 16. 'We zijn niet het grootste centrum, maar gaan volop voor professionaliteit ", gaat Simon verder. "Dan moet je keuzes maken. Er komen hier veel semi-profs over de vloer en we willen hen de beste service aanbieden. Op langere termijn wil Simon enkele renovatiewerken doorvoeren. "We willen de binnenpiste opfrissen en er een mooie ontvangstruimte aanleggen. Nu wonen we nog in Varsenare, maar we zijn ook het woonhuis aan het renoveren zodat we hier deze zomer kunnen intrekken."

Olympische Spelen

Op wedstrijdvlak stoomt droomt Simon nog van de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen. "In 2012 scheelde het een haar of we waren bij de selectie, maar het mocht niet zijn", besluit hij. "Alles moet ook mee zitten. Je kunt drie jaar met een paard trainen, maar als het in het vierde jaar niet op topniveau is, kun je het vergeten. Momenteel stoom ik mijn 9-jarige paard Charlie klaar, maar de weg is nog lang." Meer info op de Facebookpagina MVR Dressage Center.