"Geen idee hoe methanol in onze drank terechtkwam"

UITBATERS PULOBAR BELOVEN MEE TE WERKEN MET ONDERZOEK

Een foto van Sarah Palaisy (29) in de Pulobar. Sarah stierf nadat ze wodka met methanol had gedronken in de pop-up.
rv Een foto van Sarah Palaisy (29) in de Pulobar. Sarah stierf nadat ze wodka met methanol had gedronken in de pop-up.
Pulobar heeft gereageerd op het nieuws dat in een van hun flessen wodka methanol werd gevonden, de giftige alcohol waaraan de 29-jarige Sarah Palaisy op 5 juni is gestorven. "Over hoe de methanol in onze drank is terechtgekomen, tasten wij voorlopig in het duister."

Pulobar reageerde met een kort persbericht. "Over de manier waarop Sarah vergiftigd werd en hoe de methanol in onze drank is terechtgekomen, tasten wij voorlopig in het duister. We verlenen echter onze volledige medewerking aan het onderzoek, opdat de dader van deze gruwelijke en laffe feiten gevonden zou worden." De organisatoren van Pulobar doen ook een oproep naar bezoekers van donderdagavond 1 juni. "Als u toen beelden hebt gemaakt, bezorg ze dan aan de politie. Alle info kan helpen", klinkt het.


De populaire zomerbar is sinds donderdagavond gesloten en verzegeld toen honderd procent duidelijk werd dat Sarah Palaisy in Pulobar de wodka dronk waarin methanol was vermengd. Volgens het Kortrijkse parket werd het gif teruggevonden in een van de flessen die in Pulobar in beslag werden genomen.

De opening van Pulobar in de Ambachtenstraat.
Joke Couvreur De opening van Pulobar in de Ambachtenstraat.

'Geen bezoeker'

Izegemnaar Diego Justin, de vriend van het slachtoffer, is opgelucht dat er duidelijkheid is over de plek waar zijn partner werd vergiftigd. "Maar ik blijf kampen met twijfels en onwetendheid", zegt de man. "Het is moeilijk te geloven dat de bewakingscamera's die avond toevallig stuk waren, zoals de verantwoordelijken van Pulobar mij hebben gezegd. En dat iemand de methanol in de wodka heeft gedaan toen Sarah het drankje al in haar handen had, is onmogelijk. Zoiets had ik beslist opgemerkt. Volgens mij werd het gif al in de bar vermengd met de wodka. Voor de levering of nadien, dat weet ik niet. Een bezoeker kan het in elk geval niet gedaan hebben, want het is onmogelijk om achter de toog tot bij de flessen sterke drank te geraken. Wie dat zou proberen, krijgt het aan de stok met iemand van de bewaking."

Hans Verbeke

Nieuw soort wodka

Iemand speelde Diego gisterenmiddag informatie en fotomateriaal door waaruit zou blijken dat er net die avond een nieuw soort wodka werd gepromoot in de Pulobar. "Dergelijke informatie bezorg ik uiteraard aan de politie. Samen met de familie van Sarah wil ik niets liever dan dat het mysterie zo snel mogelijk wordt opgehelderd en de daders worden gestraft."


Of Pulobar ooit nog weer open gaat, is niet duidelijk. Voorlopig staat alles er nog, al zijn de exclusieve wagens weggehaald die deel uitmaakten van het hippe decor van de pop-up langs de Ambachtenstraat.