‘Borstelbeeld’ krijgt nieuwe stek aan stadsmuseum Eperon d’Or

Het beeld van Roland Rens prijkt voortaan aan stadsmuseum Eperon d'Or.
VDI Het beeld van Roland Rens prijkt voortaan aan stadsmuseum Eperon d'Or.
Museumsite Eperon d’Or heeft er sinds deze week een attractie bij. Het kunstwerk van beeldhouwer Roland Rens werd verplaatst van het Bad Zwischenahnplein naar het wandelpad voor Eperon d’Or.

Het beeld, een hoofd met daarop een veegborstel en omringd door andere kleine soorten borstels, verwijst naar de borstelindustrie en kreeg oorspronkelijk een plaats aan het borstelmuseum. Maar de site in de Baron de Pélichystraat werd verlaten en het museum trok naar Eperon d’Or.

“Roland Rens, in 2007 overleden, was een befaamd beeldhouwer uit Aarschot. In de provincie Antwerpen is er werk van hem te bezichtigen in onder andere het museum Plantin-Moretus en in het Antwerpse Middelheim”, verduidelijkt schepen Himpe. “In heel wat steden is er werk van Rens te bewonderen. Naast Aarschot, Leuven, Temse, Maaseik, Bree, Lier dus ook in Izegem en vanaf nu als een bijkomende publiekstrekker aan Eperon d’Or.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.