ISLAM verliest rechtszaak van Gaia

De Brusselse kortgedingrechter heeft beslist dat de Brusselse partij ISLAM haar pamflet over thuisslachten moet aanpassen en eraan moet toevoegen dat het naar aanleiding van het Offerfeest verboden is thuis een dier te slachten.

De rechter gaat daarmee volledig in op de vordering van dierenrechtenorganisatie Gaia en legt ISLAM een dwangsom op van 250 euro per niet-aangepast pamflet. De partij had in Brussel en Antwerpen op grote schaal pamfletten verspreid waarin ze naar eigen zeggen herinnerde aan het wettelijk kader van de particuliere slachting.Volgens Gaia zette de partij op die manier moslims aan om tijdens het Offerfeest thuis een dier te slachten, en dus de wet te overtreden. De kortgedingrechter heeft de dierenrechtenorganisatie nu volledig gelijk gegeven.

"ISLAM moet aan elk pamflet dat het verspreid heeft en verspreidt, toevoegen dat het naar aanleiding van het Offerfeest verboden is thuis een schaap, geit of ander gewerveld dier te slachten", zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. Daar staat een dwangsom op van 250 euro per niet-aangepast pamflet op. Natuurlijk zijn we zeer tevreden." (WHW)