Denise Vandevoort (Vooruit) krijgt soms te horen dat ze met haar nieuw kapsel lijkt op een icoon van VRT.
Volledig scherm
PREMIUM
Denise Vandevoort (Vooruit) krijgt soms te horen dat ze met haar nieuw kapsel lijkt op een icoon van VRT. © Vertommen

INTERVIEW Leuvens schepen Denise Vandevoort openhartig over kanker in coronatijden: “Alsof je door een ruimteschip met kille gangen wandelde”

LeuvenVoor de Leuvense cultuurschepen Denise Vandevoort (Vooruit) was 2020 een jaar om snel te vergeten, maar tegelijk ook eentje dat ze nooit meer zal vergeten. Exact twee dagen voor de eerste lockdown lag ze op de operatietafel om een tumor uit haar borst te laten verwijderen. Het werd een moeilijk jaar en ondanks haar positivisme is de angst nooit heel ver weg. “Een beetje hoofdpijn en je denkt al snel ‘oei’”, vertelt Denise.

0 reacties

  1. Fans en familie juichen Noor Vidts naar de eindmeet: “Ik voelde mijn maag krimpen van spanning. Zo’n knappe prestatie!”
    vilvoorde

    Fans en familie juichen Noor Vidts naar de eindmeet: “Ik voelde mijn maag krimpen van spanning. Zo’n knappe prestatie!”

    Spanning en applaus vulde de Vilvoordse atletiekclub VAC deze namiddag. Daar verzamelden fans, kennissen en trainers om samen ‘hun’ Noor Vidts naar de eindstreep te supporteren. “Ze is een ambassadrice van de stad en van haar sport”, klonk het. Ondanks dat haar knappe prestatie van 2:09:05 op de 800 meter, net niet voldoende was voor olympisch brons op de zevenkamp, was iedereen heel positief: “Ze deed het fantastisch, en dit is nog maar het begin!”