Erik De Rop is voorzitter van vzw Oude Markt en beleefde net zoals vele collega's in de sector een moeilijke tijd in de lockdowns.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik De Rop is voorzitter van vzw Oude Markt en beleefde net zoals vele collega's in de sector een moeilijke tijd in de lockdowns. © Vertommen

INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrijker dan de zetel van de psychiater”

LeuvenDat de coronapandemie sporen nalaat in de horeca is overduidelijk maar valt er ook een positieve boodschap te halen uit de crisis? Onze reporter ging op zoek naar het antwoord bij Erik De Rop, de voorzitter van vzw Oude Markt. Het blijft ondertussen maar de vraag wat de toekomst zal bieden voor het bekendste plein, al regent het voorlopig geen faillissementen. “Je weet pas wat iets waard is als het er niet meer is”, aldus Erik De Rop.

1 reactie

 • Roland Malbrant

  2 maanden geleden
  Mr. De Rop vergeet te vermelden dat de CO2 meters voor de Horeca gratis waren, gefinancierd door Horecea Leuven en de Stad Leuven.
 1. Geschenkenzaak De Vreemde Eend in nieuw jasje: “Ik sla zo persoonlijke bladzijde om, na ongeval”
  Kortrijk

  Geschenken­zaak De Vreemde Eend in nieuw jasje: “Ik sla zo persoonlij­ke bladzijde om, na ongeval”

  De Vreemde Eend in de Wijngaardstraat 24 zit in een nieuw jasje. Zaakvoerster Annemie Dufromont nam deel aan Design in Shops. Dat is een project van de stad Kortrijk, waarbij elke geselecteerde handelaar een subsidie krijgt om de winkel te laten vernieuwen door een internationaal bekende designer. Het pand waar De Vreemde Eend in huist, werd over drie verdiepingen gerenoveerd.
 2. Stella Artois gaat weer op zoek naar de beste tapper van het land en er is een goede reden waarom de Leuvenaars nu al favoriet zijn
  PREMIUM
  Leuven

  Stella Artois gaat weer op zoek naar de beste tapper van het land en er is een goede reden waarom de Leuvenaars nu al favoriet zijn

  Het is al zes jaar geleden, maar Stella Artois lanceert opnieuw de Draught Masters in België. In die wedstrijd gaat het erom de perfecte Stella te tappen in het bekende kelkvormige glas, ook wel ‘chalice’ genoemd. Dat glas mag dan wel minder populair zijn als het ‘ribbelke’ of het ‘boerke’ in Leuven, maar dat zal de Leuvense horecamensen niet weerhouden om deel te nemen. In het verleden werden enkele Leuvenaars zelfs wereldkampioen.