Zanger Chris Reilhof neemt café De Wante over: “Ik ga er af en toe ook zelf optreden”

Chris Reilhof en zijn vriendin Isabelle met in het midden huidig uitbaatster Nadine aan café De Wante.
Valentijn Dumoulein Chris Reilhof en zijn vriendin Isabelle met in het midden huidig uitbaatster Nadine aan café De Wante.
Aan alle mooie liedjes komt een eind, maar in café De Wante blijft de muziek spelen. Uitbaters José en Nadine stoppen er omwille van gezondheidsredenen na dertien jaar mee, maar hebben met zanger Chris Reilhof al een opvolger klaarstaan. Hij wil op termijn regelmatig shows organiseren waarbij hijzelf en andere muzikanten zullen optreden.

Café De Wante is al jaren een vaste waarde langs het kanaal Roeselare. Verschillende verenigingen vinden er onderdak, waaronder twee schuttersclubs, een vinkenvereniging, toneelkring, kaartersclub en een breiclub. Ook Forza Lampaert, de supportersclub van de Ingelmunsterse wielrenner Yves Lampaert heeft er zijn thuisbasis.

Bloeiende werking

José Bourgeois (72) en zijn vrouw Nadine Decruw (67) stonden jaren paraat om hen te bedienen, maar daar komt nu een eind aan. “Door gezondheidsproblemen moet ik er vroeger dan gedacht mee stoppen, anders deed ik nog tien jaar verder”, vertelt José. “We begonnen 27 jaar met café houden in het vroegere ACW-lokaal De Drie Koningen in de Stationsstraat, dat ondertussen is afgebroken. In 2005 stapten we over naar café De Wante, waar ook een feestzaal bijhoort. We hebben een bloeiende werking. Zo komt er op maandagnamiddag een breiclub langs en op donderdag is er hier een vaste dansnamiddag die bij heel wat mensen in de smaak valt.”

Het koppel verhuist, maar niet zonder dat er dit weekend nog een afscheidsfeestje op het programma staat. “Het zal raar doen om er mee te stoppen, want we zijn die late uren al jaren gewend”, zegt Nadine. “Ik bewaar vooral mooie herinneringen aan het feest dat hier losbarstte toen Yves Lampaert Belgisch kampioen wielrennen werd.”

Shows 

De zaak wordt vanaf 1 april overgenomen door zanger Chris Reilhof (49) en zijn partner Isabelle Plovie (42) uit Zwevezele. “Ik heb mijn zangcarrière jaren gecombineerd met een koeriersbedrijf, maar toen ik de kans kreeg om De Wante over te nemen, heb ik niet lang getwijfeld. Dit is een fantastische kans om ons leven een andere wending te geven en voor mijn muzikale carrière zal het uiteraard ook voordelen hebben. Zo wil ik hier regelmatig zelf op de planken staan en ik ken genoeg andere zangers, zodat we geregeld shows kunnen organiseren.” De zanger heeft ook een nieuwe single uit die – toepasselijk genoeg - ‘Het is voorgoed voorbij’ heet.

Isabelle en Chris in de feestzaal van De Wante, waar nu al succesvolle dansnamiddagen plaatsvinden.
VDI Isabelle en Chris in de feestzaal van De Wante, waar nu al succesvolle dansnamiddagen plaatsvinden.
Andere zangers met een café

Het koppel wil voor het overige niet al te veel veranderen aan De Wante. “Het café heeft een trouw cliënteel en heel wat verenigingen die er hun thuisbasis van hebben gemaakt. We willen dat in ere houden”, besluit het duo. “Ook de succesvolle dansnamiddagen verdwijnen niet. Voor ons is het een nieuwe uitdaging en we gaan ons even moeten inwerken, maar we zien dit helemaal zitten. Eind april volgt nog een officieel openingsfeest.”

Chris is daarmee niet de enige zanger die een eigen horecazaak uitbaat. In Meulebeke doet Michael Lanzo met Den Toerist hetzelfde en recent opende showbizzkoppel Twilight een eethuis op de Roeselaarse Grote Markt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.