Vlaamse subsidies voor scholen De Wegwijzer en De Wingerd

Een sfeerbeeld van de speelplaats van basisschool De Wingerd.
De Wingerd Een sfeerbeeld van de speelplaats van basisschool De Wingerd.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een eindejaarspresentje voor vrije basisschool Prizma De Wegwijzer en gemeentelijke basisschool De Wingerd. Hij investeert 74.920,69 euro in onder andere riolerings- en glaswerken.

Het geld voor De Wegwijzer dient voor de vestiging Sint-Jozef in de Oostrozebekesetraat en wordt gebruikt voor de scheiding van het rioleringsstelsel en aan het sanitair. Bij De Wingerd gaat het om de vervanging van glaswerk naar thermisch onderbroken schrijnwerk met hoogredenementsglas. “Deze investeringen zijn heel welkom”, zegt N-VA Ingelmunster. “Dit is goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van beide scholen. De scholen doen fantastisch werk, maar kunnen deze stevige financiële impulsen zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente.” In totaal voorziet minister Weyts deze legislatuur een half miljard voor schoolgebouwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.