Vier maanden cel voor verkeersagressor

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 43-jarige man uit Ingelmunster is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden nadat hij een andere man enkele rake klappen gaf na een verkeersdiscussie. Het slachtoffer was zes dagen arbeidsongeschikt.

Het slachtoffer werd op 12 maart vorig jaar brutaal voorbijgestoken door Jurgen B. (43) uit Ingelmunster. Het slachtoffer liet blijken dat hij de actie van de man maar niets vond. Nadien reed Jurgen B. het slachtoffer zelfs aan. “Ik ben toen uitgestapt om hem te wijzen op zijn onveilig gedrag in het verkeer”, getuigde het slachtoffer. “Ik voelde me verplicht omdat ik professioneel ook met verkeersveiligheid bezig ben. Ik had nog maar amper iets gezegd en ik kreeg een vuistslag tegen mijn lip. Ik vluchtte naar mijn auto maar kreeg nog enkele rake klappen tegen mijn achterhoofd.” Het slachtoffer kon vanuit zijn auto de politie bellen. Jurgen B. was niet aanwezig op de rechtbank. “Waarom sloeg hij mij eigenlijk? Ik heb van die man nog geen woord van spijt gehoord.”

Ook het openbaar ministerie tilt zwaar aan de feiten. “Zeker omdat het totaal zinloos geweld is, sommige mensen denken dat ze alles mogen achter het stuur”, pleitte het openbaar ministerie. Naast de celstraf riskeert de man ook een geldboete van 400 euro. Vonnis op 24 april.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.