VIDEO. Zelden waren speeches zo kort: sp.a-kopstukken lanceren campagne op... rodeostier

West-Vlaams sp.a-kopman John Crombez gaf de aftrap van de verkiezingscampagne van op een rodeostier
Sam Vanacker West-Vlaams sp.a-kopman John Crombez gaf de aftrap van de verkiezingscampagne van op een rodeostier
Het West-Vlaams sp.a-bestuur heeft zaterdagavond de kiescampagne voor de verkiezingen van mei op een bijzonder originele manier op gang getrapt. West-Vlaamse kopstukken John Crombez, Annick Lambrecht en Europees lijsttrekker Kathleen Van Brempt gaven hun speeches van op een rodeostier. Zelden waren speeches zo kort.

De prijs voor meest originele verkiezingsstunt gaat nu al naar de socialisten. Zaterdag verzamelden alle West-Vlaamse sp.a-kandidaten in de Cultuurfabriek in Ingelmunster, waar in het midden van de zaal een rodeostier opgesteld stond. Naar verluidt wisten de sp.a-kandidaten zelf van niets. Kathleen Van Brempt liet wel vallen dat ze de opdracht had gekregen om toch best een broek aan te doen.

Los van het hilarische stuntje focust de sp.a zich in de komende campagne op de herfinanciering van de gemeenten. “Een Marshallplan is nodig”, aldus John Crombez. “De lokale investeringen staan vandaag op een historisch dieptepunt, de realisatiegraad van geplande investeringen lag afgelopen jaren amper hoger dan 50 procent. In West-Vlaanderen krijgen we 60 euro per inwoner minder dan het Vlaams gemiddelde en zelfs 215 euro minder dan Antwerpen.”

Ook als er veel hindernissen zijn houden socialisten stevig vast.

Annick Lambrecht

Dure rusthuizen

“Rusthuizen zijn in West-Vlaanderen 220 euro per maand duurder geworden”, gaat Annick Lambrecht verder. “Ook in de thuiszorg zijn de investeringen ondermaats. In de helft van onze West-Vlaamse gemeenten is er geen lokaal dienstencentrum, voor slechts drie kwart van de vereiste zorguren was er financiering voorzien. Duizenden West-Vlaamse gehandicapten krijgen het geld niet waar ze recht ophebben. De mensen die zorg nodig hebben zijn dat beu. Maar ook als er veel hindernissen zijn houden socialisten stevig vast. We voeren een nieuwe strijd, in alle omstandigheden zullen we onze boodschap verkondigen. Voor meer zekerheid voor iedereen, ook lokaal”, aldus Lambrecht.

Een wit konijn – letterlijk, iemand in een konijnenpak – verwelkomde de militanten aan de ingang. Een subtiele sneer naar andere partijen. “Wij hebben geen wit konijn nodig, wij kweken zelf talent. Onze witte konijnen zijn onze 25 jongeren op de West-Vlaamse lijsten”, aldus nog Crombez.

De kans dat u straks een sp.a-lid aan de deur krijgt, is trouwens bijzonder groot, want de partij is van plan om 150.000 huisbezoeken af te leggen verspreid over alle gemeenten van de provincie. 

Een wit konijn verwelkomde de sp.a-leden op de kick-off in Ingelmunster
Sam Vanacker Een wit konijn verwelkomde de sp.a-leden op de kick-off in Ingelmunster2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Symbolisch, lang proberen in het zadel te blijven zonder enige controle over wat er zal gebeuren of welke richting je uit gaat.

  • Eddy De Wit

    Ik denk weggesmeten geld voor die campagne. Mensen zijn de SP schandalen en hun zelfverijking van die enkele die boven gekomen zijn, nog niet vergeten in mei.