Twee inbraken en twee pogingen in één nacht

Twee inbrekers waren maandagnacht op rooftocht in de buurt van het station van Ingelmunster. De echtgenote van dokter Lionel Vandaele werd wakker van het lawaai. "Ze hebben de portefeuille van mijn man met daarin honderden euro's meegenomen", zucht Marie-Rose Maes.


De twee inbrekers raakten niet binnen in twee huizen in de Touwstraat en de Oudstrijderstraat, maar wel in twee woningen in de Handelstraat en de Izegemstraat. "Ik hoorde 's nachts lawaai in de praktijk van mijn man", vertelt Marie-Rose Maes, de echtgenote van dokter Lionel Vandaele. "Ik deed meteen het licht aan en liet de telefoon rinkelen. Toen ik beneden kwam, waren de inbrekers verdwenen. Ze raakten binnen via het raampje van het toilet in de praktijk en gingen ervandoor met de portefeuille van mijn man. Daar zaten honderden euro's in."


Ook bij Ullrich Verheyen in de Izegemstraat raakten de dieven binnen. "Mijn vrouw merkte dat er geld uit haar portemonnee was gestolen. Ook uit mijn portefeuille hebben ze honderd euro gestolen. Blijkbaar waren ze enkel op geld uit, want mijn iPad en iPhone lagen er nog."


Dankzij enkele getuigen heeft de politie een beschrijving van de daders. (AHK)