Twee elektrische dienstfietsen voor gemeentepersoneel

De gemeente heeft twee elektrische fietsen voor het personeel gekocht.
Getty Images/Cultura RF De gemeente heeft twee elektrische fietsen voor het personeel gekocht.
Het gemeentebestuur van Ingelmunster zet voortaan twee elektrische fietsen in die het personeel mag gebruiken tijdens de diensturen. Met de aankoop van de fietsen wil het bestuur alle personeelsleden stimuleren om meer de fiets te gebruiken.

”Met zulke fietsen leg je ook langere verplaatsingen comfortabel en binnen een aanvaardbare tijd af”, vertelt schepen van Leefmilieu Nadine Verheye (De Brug/Open VLD/N-VA). “Zowel de collega’s van het gemeentehuis en het Sociaal Huis, als de medewerkers van de dienst Vrije Tijd en de gemeenteloods delen de fietsen. In deze legislatuur willen we verder investeren in het fietsbeleid en in het milieu. We moeten klein beginnen om een groot resultaat te behalen. Daarom willen we het personeel stimuleren om te fietsen. Deze nieuwe elektrische fietsen kunnen ze gebruiken voor dienstverplaatsingen. Niet alleen het milieu vaart er wel bij, het is ook goed voor de gezondheid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.