Roekeloze racer knalt op koppel

PROBLEEM RACEN OP TERREIN BOUWSTOFFEN DESMET MEERMAALS GEMELD

De Volkswagen Golf van de racer raakte helemaal vernield.
Samyn De Volkswagen Golf van de racer raakte helemaal vernield.
Een jongeman van Poolse origine uit Oostrozebeke heeft zondagavond voor opschudding gezorgd in het centrum van Ingelmunster. Na een potje racen aan het kanaal, op het voormalige terrein van bouwstoffenhandel Desmet, stoof de man de Stationsstraat op, waar hij botste met een tegenligger.

Het centrum van Ingelmunster stond zondagavond rond 21 uur in rep en roer. Oorzaak was een frontale botsing beneden aan de Dorpsbrug, op het kruispunt van de Waterstraat en de Stationsstraat. Een jongeman van Poolse origine uit Oostrozebeke stoof met zijn Volkswagen Golf aan hoge snelheid uit het kasseistraatje tussen de brug en café Fagot. Hij wilde de Stationsstraat oprijden, in de richting van de Sint-Amanduskerk. Op dat ogenblik kwam uit de andere richting de Audi A4, van de 19-jarige Louis Defraeye uit Ingelmunster en zijn vriendin Chloë Voiment (18) uit Lendelede, aangereden. Hij kon een botsing met de roekeloze Pool niet meer vermijden. De Audi vloog tegen de werfhekken van het kasteeldomein, aan de overkant van de straat. Passanten slaagden erin de Poolse automobilist uit zijn rokende wagen te halen. "Hij kon nauwelijks nog op zijn benen staan", klonk het formeel bij een van hen. "De man ontkende plots dat hij achter het stuur van het voertuig zat en wilde aanvankelijk ook niet in de ambulance stappen." Uiteindelijk konden hulpverleners hem toch meenemen. Net als het jonge koppel werd hij voor verzorging naar het ziekenhuis in Izegem overgebracht.

De Audi A4 van het koppel kwam tegen werfhekken terecht.
Samyn De Audi A4 van het koppel kwam tegen werfhekken terecht.

Eerder aangekaart

Vermoedelijk was de Poolse automobilist al langer in en rond het centrum van Ingelmunster aan het racen, met een tweede, intussen spoorloos voertuig. Dat beweren tenminste enkele omstaanders, die worden bijgetreden door Jean-Pierre Deven, gemeenteraadslid en uitbater van café Fagot, dat vlak naast het terrein van de vroegere bouwstoffenhandel ligt. "Ik heb eerder al in de politieraad aangekaart dat het verlaten terrein af en toe door automobilisten wordt gebruikt om te racen", zegt Deven. "Het wordt tijd om de boel af te sluiten."


Burgemeester Kurt Windels (De Brug) kent het probleem. "We hebben nu en dan al meldingen gekregen dat er geracet wordt op het terrein. De meeste keren werd ook telkens onmiddellijk de politie verwittigd. Hoewel die snel reageert, waren de snelheidsduivels elke keer gaan vliegen. Een tijdje geleden kregen we ook al een Facebookfilmpje toegespeeld, maar de kwaliteit van de beelden was te slecht om te achterhalen wie daar precies aan het racen was." Volgens Windels zal het probleem echter zichzelf oplossen. "Eens de werken aan de Dorpsbrug gestart zijn, wordt het daar een grote werfzone, die buiten de werkuren ontoegankelijk zal zijn. Als de nieuwe Dorpsbrug er is en de omgevingswerken afgerond zijn, zullen we het nodige doen om te vermijden dat het probleem opnieuw de kop opsteekt."