Regenboogschool heet voortaan Het Wonderbos

Het team van Het Wonderbos.
RV Het team van Het Wonderbos.
De Regenboogschool in de Meulebekestraat in Ingelmunster is omgedoopt tot basisschool Het Wonderbos. Met de naamsverandering wil de school uit het gemeenschapsonderwijs er duidelijker op wijzen dat het zijn groen meer benut en meer gebruik maakt van het bos en de omgeving voor onder andere buitenklasjes.

“In samenwerking met Milieuzorg op School werden een tijdje geleden de eerste stappen gezet tot vergroening van ons domein”, vertelt directrice Evy Becquart. “Samen met het team zijn we op zoek gegaan naar een passende visie voor onze school. We kwamen telkens tot dezelfde conclusie. We moeten ons groen meer benutten en meer gebruik maken van ons bos en onze prachtige buitenruimtes. We trekken daarom voluit de kaart van buitenklasjes. Buiten leren wat je ook binnen kan. Het kleuterteam heeft in ons bos een buitenkleuterklas gebouwd, het lager kreeg zijn eigen buitenklas en we hebben ook een didactische moestuin gebouwd.”

RV

Buiten leren is op school al een tijdje ingeburgerd. “Het kleuterteam gaat elke week naar buiten met leuke pedagogische en didactische activiteiten. Ook het lager vindt zijn weg naar buiten om de lessen aantrekkelijker te maken. Om onze visie kracht bij te zetten, hebben we een nieuwe naam en een nieuw logo voor onze school gezocht. Na wat zoeken kwamen we bij Het Wonderbos terecht. Een school waar je samen speelt, samen leert en samen groeit in het groen.”

Meer info op www.go-hetwonderbos.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.