Paardenshow blikvanger op jubilerende Kriekefeesten

De acrobatische paardenshow van Debrabandere komt naar de Kriekefeesten in Ingelmunster.
Fierens Fotografie De acrobatische paardenshow van Debrabandere komt naar de Kriekefeesten in Ingelmunster.
De Kriekefeesten op het gelijknamige landelijke gehucht zijn op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus aan hun liefst zestigste editie toe. Er staan tal van activiteiten op het programma, met op zondag voor het eerst een paardenshow vol acrobatische kunsten.

Vrijdagavond al is er in het kader van de feestelijkheden om 19 uur de onthulling van een standbeeld in de feesttent in de Kweekstraat 11, gevolgd door een groentenkaarting.

Op zaterdag 3 augustus gaan de Kriekefeesten om 9 uur verder met twee vinkenzettingen. Om 14 uur gaat de Kriekeloop van start. Inschrijven kan vanaf 13 uur. Alle info op www.avi-ingelmunster.be. Om 19 uur is er een Krieke-BBQ met gemarineerde beenhesp, groenten en frieten. Prijs: 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Inschrijven kan via kriekekermis@telenet.be. Om 21.30 uur komen De Wilfrieds & Moaten optreden.

Kriekehoogdag

Op zondag 4 augustus is er de Kriekehoogdag, een landelijke familiedag met tal van activiteiten. “Rond 10 uur komen heel wat oldtimertractoren op de weide aan, net als een oude dorsmachine”, vertelt Jean-Pierre. “Een half uurtje later vertrekt er dan een tractorenparade.” Om 11 uur geeft Kunst Veredelt een openluchtconcert op het podium en een half uur later zegent de wijkproost de tractoren. Om 12 uur is er barbecue met worst. “Dan komt ook het team van trekpaardenshow ‘Koen & Marnix Debrabandere’ langs”, weet Jean-Pierre. “We hadden jarenlang een paardentrekwedstrijd, maar door het overlijden van een van de drijvende krachten zagen we dat het initiatief aan popularitiet moest inboeten. Daarom kiezen we nu resoluut voor een spectaculaire paardenshow met twaalf ruiters die allerlei acrobatische toeren met en op hun paarden zullen uitvoeren.”

Kinderanimatie

In de namiddag zal een toeristentreintje een rondrit op de Krieke maken en zullen kunstenaars hun oude ambachten demonstreren. Dan is er ook kinderanimatie met grime, schmink, een ballonnenclown en springkastelen. Er is ook een demonstratie minihelikoptervliegen en om 14.30 uur start de paardenshow. Extra leuk wordt het met het kampioenschap Schietlapschieten. Om 15 uur komt accordeonist Wilfried Declerck optreden en is er een optreden van kindercircus Melenzias en een half uur later kan je de cowboys van Squaredancers of The West aan het werk zien. Om 17 en 18 uur zijn er nog een kampioenschap touwtrekken en eiergooien en om 18.30 uur stijgen warmeluchtballonnen op.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.