Nieuwe dorpsbrug decor voor vijfde Studio Kontrabas

Het nieuwe logo van Studio Kontrabas.
Studio Kontrabas Het nieuwe logo van Studio Kontrabas.
Studio Kontrabas, de radiomarathon voor het goede doel, is eind dit jaar aan zijn vijfde editie toe. De voorbije jaren vond het evenement plaats op het Marktplein of het binnenplein van het kasteel van Ingelmunster, maar deze keer vindt het plaats aan de nieuwe dorpsbrug.

“Die zal eind dit jaar afgewerkt zijn”, vertelt Kevin Samy, die samen met Ward en Bram Tyberghien, Pieter-Jan Batsleer, Tom Callewaert en Bert Vansteenkiste Studio Kontrabas opnieuw zal presenteren. “We kregen deze week toestemming van de Vlaamse Waterweg en kunnen dus met alle voorbereidingen beginnen. We beseffen dat sommige buurtbewoners misschien wat schrik hebben voor overlast. Ze hebben tenslotte twee jaar in een werfzone moeten leven. Maar we willen er absoluut een positief verhaal van maken en gaan de buurt nauw bij ons project betrekken. Als de plannen wat concreter zijn, organiseren we ook nog een buurtvergadering.”

De nieuwe dorpsbrug is nog in aanbouw, maar moet eind dit jaar afgewerkt zijn. Dan is ze het decor voor de vijfde editie van Studio Kontrabas.
Joke Couvreur De nieuwe dorpsbrug is nog in aanbouw, maar moet eind dit jaar afgewerkt zijn. Dan is ze het decor voor de vijfde editie van Studio Kontrabas.

Goede doelen

Studio Kontrabas heeft ook een nieuw logo. “Een speels karakter, met nu en dan eens een hoekje af, zoals we zelf zijn”, knipogen de presentatoren. “Als je het geluidsbestand in het logo zou inladen in een audioprogramma, hoor je de jingle van Studio Kontrabas.”

Verder blijft het concept hetzelfde: de presentatoren zullen 72 uur plaatjes voor het goede doel draaien en hun karretje aan de Warmste Week van Studio Brussel haken. De goede doelen die de radiomarathon dit keer steunt, zijn het Kinderkankerfonds en RadioOrg. Die laatste is een koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte.

Drie nieuwe acties

Enkele acties die nu al opgestart zijn: Portret for Life, waarbij Hein Denturck mensen voor het goede doel portretteert en Bijles for Life van Linde Vandekerckhove. Daarnaast zijn er ook drie nieuwe acties. Op 26 oktober organiseren Tim Vanneste, Loïc de Backere en Dylan Wullaert onder de noemer TLD Projects een Back tot the 90s en 00s fuif waarbij de mannen van Studio Kontrabas plaatjes zullen draaien. Krista Roelens organiseert op 17 december een seniorennamiddag in het ontmoetingscentrum en Febe Denturck en Seppe Devos organiseren op 5 en 6 oktober Toarte & Ploatn. Febe bakt taarten en koeken om te verkopen, terwijl Seppe plaatjes draait in de brasserie van het ontmoetingscentrum. Alles samen hopen de organisatoren aan vijftig acties te raken. Bedrijven kunnen ook intekenen op een van de sponsorformules.

Eigen lied

De presentatoren maakten drie jaar op rij een eigen nummer, maar dit keer vragen ze de mensen om zelf een lied in elkaar te boksen. Via stemming kiezen ze een winnaar die op 22 de slotshow en vijfde editie op het hoofdpodium mag afsluiten. Studio Kontrabas zoekt ook nog medewerkers. Die kunnen zich aanmelden via register.booku/stuko.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.